Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hajszállra a lélektani 50.000-es szinttől

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. augusztus 5.   09:56

Erste kommentár Tegnap is tovább folytatódott a BUX menetelése, s ez történelmi csúcsot hozott mind a záróérték (49.745 pont), mind pedig a napon belüli maximum (49.880 pont) tekintetében. A Richter a hét eleje...

Erste kommentár

Tegnap is tovább folytatódott a BUX menetelése, s ez történelmi csúcsot hozott mind a záróérték (49.745 pont), mind pedig a napon belüli maximum (49.880 pont) tekintetében. A Richter a hét eleje óta 4,3%-ot emelkedett. A mostani emelkedési hullám már pénteken elindult, miután az AbbVie gyorsjelentéséből kiolvashatók voltak a kedvező Vraylar értékesítési számok. A keddi jó negyedéves eredmény, ezt követően pedig a megemelt éves menedzsment célok további lendületet adtak az árfolyam emelkedésének. Technikailag 8.840 pont jelenthet majd ellenállást, de ha az elemzői célárakra pillantunk, akkor jellemzően 10.000 pontot közelítő értékeket látunk.


Szárnyal a MOL is, az árfolyam 3,6%-ot emelkedett a héten. Itt az áttörést az osztalék kifizetésének időpontja váltja, váltotta ki, így bizonyos értelemben egy osztalék rallyról beszélünk. Viszont a 95 forintos osztalék már gyorsan be is árazódott a részvénybe. Persze közben arról sem szabad megfeledkezni, hogy holnap érkezik a MOL gyorsjelentése, ami rekord CCS (újrabeszerzési árakkal kalkulált) tisztított EBITDA eredményt hozhat, így az osztalékon túlmenően az erős eredményvárakozások is szerepet játszanak az árfolyam emelkedésében.


A BUX index rendkívül közel van az 50.000 pontos lélektani szinthez, amit önmagában nem lenne könnyű áttörni, még akkor sem, ha a technikai indikátorok nem utalnak túlvettségre. Most a gyorsjelentési szezon miatti felfokozott érdeklődés és jelentős lendület talán valamennyivel könnyebbé teheti, de 50.000 pontnál mindenképpen érdemes lesz az index viselkedését figyelni.

Ma újabb makroadatok mutathatják az irányt

Az USA-ban veszítettek értékükből az indexek a tegnapi kereskedési nap folyamán, miután az ADP rosszabb foglalkoztatottsági adatokat közölt, mint azt az elemzők várták. A Dow Jones 0,9%-ot, az S&P 500 pedig 0,5%-ot csökkent, míg a Nasdaq Composite 0,1%-kal emelkedett.


Az Uber tegnap piaczárást követően tette közzé negyedéves eredményét, ami jócskán felülmúlta a várakozásokat, hiszen sikerült 0,58 dolláros EPS-t produkálnia, míg az elemzők 0,53 dolláros veszteséggel számoltak. A 3,93 milliárd dolláros bevétel 5%-kal lett magasabb, mint az elemzők várták. A felhasználók száma elérte a 101 milliót, ami megegyezik a várakozásokkal. Érdemes megjegyezni, hogy működési szinten 509 millió dolláros veszteséget könyvelt el a társaság, ami nagyobb, mint a várt 325 millió dolláros mínusz. A cég ennek ellenére 1,1 milliárd dolláros nettó eredményt produkált, ami a DIDI-ben lévő részesedésének köszönhető. A vállalat papírjai 4%-ot estek piaczárást követően.


A Marathon Oil számára is jól sikerült a második negyedév, hiszen a várakozásokat mind az EPS, mind a bevétel tekintetében felülmúlta. A vállalat 0,22 dolláros EPS-t produkált a várt 0,19 dollárral szemben, míg az 1,14 milliárd dolláros bevétel hajszlányival jobb a várakozásnál. A vállalat 25%-kal megemelte az osztalék szintjét, ami jelenleg 5 cent részvényenként.


Ma olyan cégek folytatják a jelentési szezont, mint a Moderna (piacnyitás előtt) és az AIG (piaczárást követően). Több fontosabb makroadat is napvilágot lát ma. A friss munkanélküli-segély kérelmek és a tartós munkanélküli-segély kérelmek lesznek a mai nap fontosabb adatai.

Még mindig nem találnak magukra a kínai papírok

Ázsiában az indexek vegyesen teljesítenek ma reggel, miután a kínai vezetőség újra célkeresztbe állította a videójátékkal foglalkozó vállalatokat. Japánban a Nikkei 225 index 0,5%-ot emelkedett, Kínában a Shanghai Composite 0,2%-ot, míg a Hang Seng 0,4%-ot csökkent.

Határidős piacok

A főbb határidős indexek nem mutatnak ma reggel érdemi elmozdulást.

Holnap jelent a MOL

A MOL holnap hajnalban teszi közzé második negyedéves eredményét.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben