Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A nagy nap

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. július 27.   10:10

Erste kommentár Eljött a nagy nap, amikor megtudjuk, hogy milyen lépésközzel fogja emelni az MNB az alapkamatot az elkövetkező hónapokban. Az elemzői társadalom megosztott ebben a kérdésben, hiszen az egyik része 15, míg a...

Erste kommentár

Eljött a nagy nap, amikor megtudjuk, hogy milyen lépésközzel fogja emelni az MNB az alapkamatot az elkövetkező hónapokban. Az elemzői társadalom megosztott ebben a kérdésben, hiszen az egyik része 15, míg a másik része 30 bázispontos kamatemelést vár. Ugyanis az MNB részéről a korábbi nyilatkozatok alapján arra lehet számítani, hogy a ma bekövetkező kamatemelés mértéke lesz az irányadó az elkövetkező hónapokra nézve. Különben egyesek úgy gondolják, hogy a piac kényszerítőzik, nevezetesen a forint árfolyamán keresztül próbál kikényszeríteni nagyobb lépésközt. Az MNB pedig nyilván tartja magát ahhoz, hogy a forint árfolyama nem érdekli, legalábbis közvetlen értelemben. Olyan értelemben azért biztosan figyelembe veszi, hogy a gyengülő deviza magasabb importált inflációval jár, ami ellen éppen küzd. Ezért valószínűleg sem a túl nagy, sem a túl pici lépést nem szeretné a piac.


A kínai fejlemények és a túlvettség meghozta a megfelelő hatást a nemzetközi piacokra. A tegnap megkísérelt korrekció ma komolyabbá vált, s a DAX jelentősebb csökkenést mutat a kora délelőtti órákban. A BUX a tegnapi esést követően egy picit jobban viselkedik, de a vezető részvények közül a Richter és az OTP is az elmúlt időszak kereskedési sávjának már inkább az alsó felében tartózkodik.

Egyelőre maradnak a nemzetközi utazási korlátozások Amerikában

Pozitív hangulatban indult a hét Amerikában, az S&P 500 index 0,2%-ot emelkedett a hétfői kereskedés során.


A Fehér Ház hétfőn jelentette be, hogy a delta variáns gyors terjedése miatt továbbra is érvényben maradnak a nemzetközi utazási korlátozások. A Biden-adminisztráció a korlátozó intézkedések mihamarabbi feloldását szeretné látni, a normalizáció azonban a vírus pályájától függ.


Még mindig nem sikerült megállapodni az infrastruktúra csomag tartalmáról. A tervezet számos eleméről sikerült már megegyezni, azonban újabb és újabb nézeteltérések alakulnak ki a felek között.


Pozitív meglepetéssel szolgált a Tesla, miután a második negyedéves 12,0 milliárd dolláros bevétel és az 1,45 dolláros részvényenkénti profit is meghaladta az 11,4 milliárd dolláros és 97 centes elemzői várakozásokat. További pozitívum, hogy az egyre erősödő inflációs nyomás ellenére az autó üzletág marzsa a tavalyi 18,7%-ról és az első negyedéves 22%-ról 25,8%-ra emelkedett. A vezetőség továbbra is 50%-os éves növekedésre számít az autóértékesítésekben a következő évek során.


A Pfizer és a Moderna is kiterjeszti a Covid védőoltás kísérleteit az 5-11 éves korosztályra is. A kísérletben 3000-3000 gyerek fog majd részt venni. A Pfizer esetében már idén szeptemberre várhatóak eredmények, míg a Moderna valószínűleg sokkal lassabban tud csak haladni, így ott jövő tavaszra várhatóak az eredmények. A vakcina alkalmazása ebben a korosztályban lehetővé tenné az iskolai fertőzési láncok kialakulásának megakadályozását.

Nem hozott áttörést az kínai-amerikai találkozó

Az amerikai piacok emelkedésének köszönhetően 0,4%-os pluszban kereskedik a Nikkei 225, a kínai piacok azonban továbbra is nyomás alatt vannak a szabályozások körüli bizonytalanság miatt. A Hang Seng 2,5%, a CSI 300 index pedig 1,2%-os mínuszban kereskedik a nap végéhez közeledve.


Kínában, Tiencsin városában került sor az amerikai és a kínai külügyminiszter találkozójára. Az emberi jogoktól kezdve a nemzetbiztonsági kérdéseken át számos feszültségi pontot megvitattak, ám kevés sikerrel. A hétfői találkozó során a kínai tisztviselők felsorolták, hogy mik azok a konkrét lépések, amelyekkel az USA javíthatna a két ország kapcsolatán. Gazdasági témákról illetve az országok vezetőinek találkozójáról nem esett szó a tárgyalások során.

Határidős piacok

Ma reggel is mínuszban vannak a főbb amerikai és európai határidős indexek.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben