Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A gyorsjelentések mutatják az utat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. július 23.   09:49

Erste kommentár Több, mint másfél évig voltunk bezárva az otthonainkban, és a világ, amit előtte éltünk, mostanra teljesen megváltozott. Viszont most jobban, mint ezelőtt bármikor - szeretnénk újra elkezdeni...

Erste kommentár

Több, mint másfél évig voltunk bezárva az otthonainkban, és a világ, amit előtte éltünk, mostanra teljesen megváltozott. Viszont most jobban, mint ezelőtt bármikor - szeretnénk újra elkezdeni élni az életünket. Folyamatosan arról olvashatunk, hogy a delta variáns egyre gyorsabban terjed, és reménykedünk, hogy az a negyedik hullám vagy gyorsan véget érjen, vagy meg se történjen. A sok negatív hír mellett, ideje elkezdeni beszélgetni a pozitív hírekről. A második negyedéves gyorsjelentésekből kaptunk igen sok pozitív hírt, ami azt mutathatja, hogy kezdünk kilábalni a vírushelyzetből. A Netflix jelentésből azt láthattuk, hogy egyre lassabban növekszik az új felhasználók száma. 2021 első felében összesen csak 5,5 millió új felhasználót sikerült a vállalatnak szereznie, és ebből csak 1,5 milliót a mostani második negyedévben. Tavaly, ugyanebben az időszakban a vállalat 25 millió új felhasználót vonzott a platformra. Ez is azt mutatja, hogy az emberek egyre kevesebbet vannak otthon, és elkezdtek visszaállni a normális életvitelhez. Mivel a fejlett országokban a népesség körülbelül 60%-a már megkapta mindkét oltást, az emberek kevésbé félnek kimenni. Ugyan most a delta variáns miatt újabb szabályozásra számítunk, a legtöbb országban az összes szabályozást törölték, illetve a munkahelyekre is vissza lehetett térni. A Netflix jelentésén kívül a tegnapi Southwest légitársaság jelentése is bizakodásra ad okot. A társaság ügyvezetője azt mondta, hogy júniusban az utasok száma megütötte a 2019-es szinteket, illetve először tudott profitot termelni, mióta elkezdődött a vírushelyzet. Ugyan még nincs vége a vírushelyzetnek, mégis találunk nap mint nap olyan adatokat és híreket, amik optimizmusra adhatnak okot.

Magára talált az amerikai piac

Tegnap az amerikai piacok gyengén indították a napot, viszont a nap második felében magukra találtak az indexek, és pozitívan zártak. A Dow Jones index 0,1%-kal emelkedett, az S&P 500 index 0,2%-kal értékelődött fel, illetve a Nasdaq Composite index pedig 0,45-kal zárt magasabban. 


Folytatódott a gyorsjelentési szezon, és tegnap piac zárást követően jelentett az Intel Corporation. A vállalat könnyedén felülmúlta a Wall Street-i várakozásokat a PC processzorok felülteljesítésének köszönhetően. A vállalat bevétele 19,63 milliárd dollár lett, illetve 1,28 dolláros EPS-t jelentett, ami túlszárnyalta az 1,07 dolláros EPS és 17,81 milliárd dolláros bevétel várakozást. Éves bázison a vállalat bevétele 4%-kal emelkedett. Az előremutató várakozások is optimisták, és az ügyvezető szerint soha nem volt még ennyire izgalmas időszak ebben az iparágban. A vállalat részvényei 2,7%-ot estek a piac zárást követően, ami valószínűleg azzal magyarázható, hogy az adatközpontoknak értékesített chipekből származó bevétel 9%-ot esett éves bázison, ami nem tetszett a befektetőknek.


A Twitter is piaczárás után jelentette a második negyedéves teljesítményét, ami sokkal jobb lett, mint azt a Wall Street várta, amire a vállalat részvényei 10%-ot ugrottak zárást követően. A vállalat 0,2 dolláros EPS-t jelentett, ami felülmúlta a 0,07 dolláros teljesítményt. Ez 185,7%-os meglepetésnek számít, aminek a befektetők nagyon örültek. A vállalat 1,19 milliárd dolláros bevételt generált felülmúlva a várakozásokat 12%-kal.


Ma tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon, és olyan cégek jelentenek, mint az American Express és a Honeywell International.

Újabb veszélyek a kínai piacon

Ázsiában az indexek vegyesen teljesítettek, miután a japán Nikkei 225 index a tegnapi szünnap után 0,6%-os pluszban zárt. A Shanghai Composite index 0,6%-kal csúszott lejjebb, illetve a Hang Seng index pedig 1,1%-ot esett. A technológiai részvények esése nagyban köszönhető annak, hogy a kínai kormány folytatja hadjáratát a technológiai vállalatok ellen. Tegnapi hír szerint, Peking hatalmas büntetést tervez kiszabni a Didi vállalatra, miután csak pár hete kezdett el kereskedni az amerikai tőzsdéken. A hírre a vállalat részvénye 11%-ot esett, illetve az IPO óta 40% körüli eséssel számol a befektetők kárára.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is a pozitív tartományban tartózkodnak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben