Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Magas átoltottság mellett a delta variánsnak már nem kellene gazdasági zárlatokhoz vezetnie

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. július 19.   09:34

Erste kommentár A magas átoltottsággal rendelkező országokban a delta variánsnak nem kellene nagyobb gazdasági problémát okoznia, mint az influenza szezonnak. Már Amerikában is a delta variáns okozza a fertőzések döntő...

Erste kommentár

A magas átoltottsággal rendelkező országokban a delta variánsnak nem kellene nagyobb gazdasági problémát okoznia, mint az influenza szezonnak. Már Amerikában is a delta variáns okozza a fertőzések döntő többségét, az esetszámok azonban továbbra is alacsonyak. A 65 év feletti lakosság 89%-a, a 18 év felettiek pedig 68%-a már legalább az első oltáson átesett, így az egyre növekvő esetszámoknak nem kellene a halálozások és kórházi leterheltségek jelentős megugrásához vezetnie. Az Egyesült Királyság és Málta jó példa arra, hogy mi várható az Egyesült Államokban. Mindkét országban ismét rendkívül magas szintre emelkedett a napi új fertőzöttek száma, azonban a lakosság meglehetősen magas átoltottsággal rendelkezik. Ennek köszönhetően az esetek emelkedése egyik országban sem vezetett a halálozások vagy a kórházi ápoltak megugrásához, amely mutatók továbbra is rendkívül alacsony szinteken állnak. Ha az egészségügyi ellátórendszer az oltásoknak köszönhetően nem kerül nyomás alá, akkor nincs értelme a gazdasági korlátozások ismételt bevezetésének.

Nem támogatják a Republikánusok az IRS felerősítését

Pesszimista hangulatban zárult a pénteki kereskedés, az S&P 500 Index 0,8%-os mínuszban zárta a napot.


A Republikánusok hirtelen fellángolt tiltakozásának köszönhetően az IRS költségvetésének megnövelése nem fogja részét képezni a tervezett infrastruktúra csomagnak. Különböző becslések alapján az adóhivatal felerősítése évi több 10 milliárd dollár bevételt is hozhat a szövetségi kormánynak. Ennek a forrásnak az elvesztése nagy problémát jelent, ugyanis a republikánusok csak abban az esetben hajlandóak támogatni az infrastruktúra csomagot, amennyiben az nem növeli tovább a költségvetési hiányt. A demokraták nem hajlandóak megemelni az úthasználati díjakat, a republikánusok pedig nem hajlandóak adót emelni, így nagy kérdés, hogy honnan fog származni a hiányzó bevétel.


A Zoom bejelentette, hogy felvásárolja a Five9 vállalatot, ami felhő alapú szolgáltatásokat nyújt egy 14,7 milliárd dolláros megállapodás keretében. A felvásárlás 2022 első félévében zárulhat le, miután a részvényesek és a szabályozók is rábólintanak. A megállapodás szerint a Five9 a Zoom egyik tevékenységi egységeként fog működni, amit Rowan Trollope fog vezetni. A Five9 részvényesei 0,5533 „A” sorozatú Zoom részvényt kapnak, minden egyes Five9 részvényért cserébe, ami 200,28 dolláros részvényenként felvásárlási árat jelent, ami egy 12,7%-os prémiumot foglal magában.

Ázsia folytatja az esést

Az ázsiai piacok nagyobb eséssel indították a hetet, miután Japánban a Nikkei 225 1,2%-ot esett, a Shanghai Composite index 0,4%, míg a Hang Seng index 1,7%-ot. Ez annak volt köszönhető, hogy az OPEC kartellnek sikerült egyezséget kötniük, és emiatt az ázsiai olajvállalatok estek.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is negatív irányú elmozdulást mutatnak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben