Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Korábban kerülhet lépési kényszerbe a BoE

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. július 15.   10:26

Vártnál korábban teljesülhet az EKB célja? A tegnapi kereskedés ismét jellemzően oldalazást hozott az európai tőzsdék többségén. Változatlan maradt a DAX és a CAC40 értéke is, a FTSE100 viszont 0,5%-ot...

Vártnál korábban teljesülhet az EKB célja?

A tegnapi kereskedés ismét jellemzően oldalazást hozott az európai tőzsdék többségén. Változatlan maradt a DAX és a CAC40 értéke is, a FTSE100 viszont 0,5%-ot csökkent.


A BoE alelnöke szerint 4% körül, a cél dupláján tetőzhet az infláció, ami miatt a vártnál korábban kellhet szigorítania a brit jegybanknak. A munkaerőpiaccal kapcsolatban a korábban vártnál alacsonyabb munkanélküliséget és magasabb bérdinamikát vár a jegybankár. A tegnap megjelent, júniusi brit infláció 2,5% volt, de egyértelműen emelkedő tendencia látható.


Az EKB jegybankára, Isabel Schnabel szerint a vártnál gyorsabban érheti el az EKB a 2%-os inflációs célt, azonban el kell kerülni az elhamarkodott jegybanki szigorítást, ugyanis az hátráltatná az inflációs cél teljesülését. Az EKB jelenleg érvényes előrejelzése 2023-ra csak 1,4%-os inflációt prognosztizál, vagyis Schnabel várakozása sem feltétlenül arról szól, hogy kimondottan rövidtávon sikerülne a célt teljesíteni.

Pozitív meglepetés a Daimlernél

Az előzetes számok alapján a Daimler 5,2 milliárd eurós adózás és kamatfizetés előtti (EBIT) eredményt ért el, szemben a 4,1 milliárd eurós várakozással és a tavalyi 1,7 milliárdos várakozással. A jó eredmény a kedvező termék mixnek, a jó árazási környezetnek és a költségkontrollnak köszönhető, melynek eredményeként kétszámjegyű marzsot tudott elérni a csoport. Ezek bőven ellensúlyozni tudták a chiphiány miatti gyártási nehézségeket. Elsősorban a csoporthoz tartozó Mercedes márka teljesített jól. A teljes negyedéves eredményt július 21-én publikálja majd a társaság.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben