Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyenge reakció erős számokra

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. július 15.   10:19

Erste kommentár A héten induló vállalati jelentési szezon eddig nem hozott túl sok örömöt. Az elmúlt három napban 11 S&P 500 tag tette közzé második negyedéves számait. Kivétel nélkül...

Erste kommentár

A héten induló vállalati jelentési szezon eddig nem hozott túl sok örömöt. Az elmúlt három napban 11 S&P 500 tag tette közzé második negyedéves számait. Kivétel nélkül az összes társaság eredménye felülmúlta a várakozásokat, kettő vállalatot leszámítva azonban a részvények árfolyama csökkenést mutatott a jelentés publikálását követő kereskedési napon. Átlagosan a 11 társaság eredménye több mint 30%-kal múlta felül a konszenzus becslését, az árfolyamok azonban 1%-ot csökkentek. A nagy pozitív meglepetésekre számítani lehetett, a vállalati értékeltségek pedig rekord közeli szinteken állnak, így érthető a gyenge piaci reakció. A jó hírek beárazásra kerültek, az erős inflációs nyomás mellett pedig egyre nagyobb kérdés a profitmarzsok jövője.

Tovább romlik az ellátási láncok helyzete Amerikában

Pozitív hangulatban folytatódott a kerekedés a szerdai napon, az S&P 500 Index 0,1%-ot emelkedett.


A Federal Reserve által publikált Bézs Könyv felmérése szerint az elmúlt két hónapban tovább romlott az ellátási láncok zavara Amerikában. A munkaerő és alapanyaghiányról, szállítási csúszásokról és alacsony készletekről beszámoló vállalatok száma egyre emelkedik. Ezen problémáknak és a továbbra is erős keresletnek köszönhetően az árak átlag feletti emelkedést mutatnak, és a legtöbb vállalat szerint az erős infláció a következő hónapokban tovább folytatódhat. A Bézs Könyv szerint a munkaerőpiac továbbra is rendkívül feszített, a bérek pedig átlag felett emelkednek az alacsony bérezésű munkások esetében.


Chuck Schumer még a Szenátus augusztusi szünete előtt szeretné elfogadni a költségvetés 3500 milliárd dolláros megnövelését, ami az első lépés lenne az azonos összegű családi támogatásokra, oktatásra, egészségügyre és klímaváltozásra fókuszáló csomag elfogadásában. A tegnapi napon azonban számos középre hajló demokrata Szenátor azt nyilatkozta, hogy ugyan nyitottak a csomag iránt, addig azonban nem tudják támogatni, amíg nem ismerik a részleteket.


Nem szolgált sok új információval Jerome Powell kongresszusi meghallgatása során. Véleménye szerint Amerika gazdasága továbbra sem érte el azt a szintet, amikor már nem lenne szükség a jelenlegi rendkívül laza monetáris politikára. Powell elmondása szerint a munkaerőpiac messze áll a teljes foglalkoztatottságtól, a megugrott infláció pedig továbbra is átmenetinek tűnik. A következő kamatdöntő ülések során a jegybankárok tovább fogják folytatni az eszközvásárlási programok jövőjének megvitatását.

Dübörög a kínai gazdaság

Ázsiában vegyesen teljesítenek az indexek. Japánban a Nikkei 225 1,2%-kal kereskedik lejjebb, viszont a Shanghai Composite index 1%-ot ugrott, illetve a Hang Seng index is 0,6%-kal értékelődött fel, miután a kínai gazdaság 7,9%-kal növekedett a második negyedéves GDP adatok alapján. Ez jó hír, hiszen a 2021-es évre az állam célja a 6%-os növekedés és így félúton már a kínai gazdaság 12,7%-os GDP növekedéssel számolhat, tehát a célt valószínű, hogy könnyedén el fogják tudni érni.

Határidős piacok

A határidős indexek jellemzően a negatív tartományban tartózkodnak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben