Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem várunk egységet az EKB-tól

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. július 14.   10:10

Alig mozdultak az európai indexek A FTSE100, a CAC40 és a DAX index is oldalazó mozgást mutatott tegnap, és nap végére lényegében nem változtak az indexértékek. Christine Lagarde, az EKB elnöke a Financial...

Alig mozdultak az európai indexek

A FTSE100, a CAC40 és a DAX index is oldalazó mozgást mutatott tegnap, és nap végére lényegében nem változtak az indexértékek.


Christine Lagarde, az EKB elnöke a Financial Times-nak adott nyilatkozatban arról beszélt, hogy bár az inflációs cél megváltoztatását a monetáris tanács egyhangúan fogadta el, de ez az egyhangúság a jegybank új iránymutatására, melyet a jövő heti kamatdöntő ülést követően fognak megfogalmazni, már nem várható teljes egység a jegybankároktól, hiszen némileg eltérnek személyes véleményeik. Az iránymutatás legfontosabb eleme a PEPP program kivezetése lehet majd. A jelenlegi várakozások alapján szeptembertől kezdődhet meg a vásárlások szűkítése, és márciustól a jelenlegi formájában befejezésre kerülhet a járvány miatt indított PEPP eszközvásárlási program.

Stratégiai napot tartott a Volkswagen

Tegnap délután stratégiai bemutatót tartott a befektetőknek a Volkswagen. Ennek középpontjában értelemszerűen az elektromos autók álltak. A társaság fő célkitűzése, hogy 2030-ra a csoportszintű eladások 50%-a legyen zéró kibocsátású, vagyis elektromos meghajtású, 2040-re pedig gyakorlatilag a 100%-os cél elérését tűzték ki. Az elektromos autókon keresztül 10%-ra szeretnék növelni középtávon a piaci részesedésüket az USA-ban a jelenlegi 2% környékéről. Középtávú pénzügyi célként 2025-re 8-9% közti operatív marzs elérését tűzték ki célként, szemben az eddigi 7-8%-kal. A részvényárfolyam nem mutatott érdemi reakciót, egyrészt mert a piac eddig is 8,5%-os operatív eredményhányaddal kalkulált, másrészt várható volt, hogy a hosszabb távú stratégiában az elektromos autók kerülnek a középpontba.

Nem aktuális a felvásárlás az Unicreditnél, bajban az olasz kormány

Az Unicredit CEO-ja szerint az egyesülések és felvásárlások jelenleg nem elsőrendű kérdések a bank számára. Andrea Orcel ehelyett inkább a bank szervezeti és kereskedelmi működésére szeretne fókuszálni, az M&A törekvéseket nem tartja reálisnak a mostani keretek között. Ennek fényében az olasz kormány reménye, miszerint az Unicredit felvásárolja a nehéz helyzetben levő Monte Paschi (BMPS) nevű bankot, ami jelenleg 2,5 milliárd euró (3 milliárd dollár) tőkehiánnyal küzd, valószínűleg kudarcba fullad.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben