Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nyomás alatt a vállalati marzsok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. július 13.   09:36

Erste kommentár Az emelkedő szállítmányozási díjak, nyersanyagárak és bérköltség mellett nem meglepő, hogy az S&P 500 Index esetében a második negyedévtől alacsonyabb nettó profit marzsra...

Erste kommentár

Az emelkedő szállítmányozási díjak, nyersanyagárak és bérköltség mellett nem meglepő, hogy az S&P 500 Index esetében a második negyedévtől alacsonyabb nettó profit marzsra számít az elemzői konszenzus, mint 2021 első negyedévében. A konszenzus szerint az előző negyedéves 12,8%-os rekordról 11,8%-ra csökkenhetett az index nettó profit marzsa, ami azonban továbbra is rendkívül magas értéknek számít. Az első negyedév kivételével az elmúlt 10 évben példátlannak számít a 11,8%-os profit marzs. A széleskörű inflációs nyomás és a várható adóemelések mellett a következő negyedévek során a marzsok várhatóan tovább fognak csökkenni, ami a jegybanki normalizációval karöltve szembeszélként funkcionálhat a részvénypiaci hozamok szempontjából.

Masszív profitnövekedésről számolhatnak be a vállalatok

Pozitív hangulatban indult a hét Amerikában, az S&P 500 Index 0,4%-ot emelkedett, és ismét új csúcson zárt.


A FactSet felmérése alapján az elemzői konszenzus 64%-os EPS növekedésre számít az S&P 500 Index tekintetében, amilyen magas növekedésre 2009 utolsó negyedéve óta nem volt példa. A profitok tényleges emelkedése a vártnál sokkal magasabb lehet, az elmúlt 4 negyedévben ugyanis közel 20%-kal érkeztek a tényszámok a várakozások felett. Ami kifejezetten érdekes, hogy az elemzők becslése szerint 2021 első negyedévhez képest 8%-ot csökkentek a vállalati profitok, ami a marzsok normalizálódásának köszönhető. Az első negyedévben rekord 12,8% volt az S&P 500 Index nettó profit marzsa, ami a második negyedév során továbbra is magas maradhatott, azonban a konszenzus szerint 11,8%-ra csökkent.


Ma kezdődik meg a másik negyedévi gyorsjelentési időszak, és olyan cégek jelentenek mint a JP Morgan, Goldman Sachs és a Pepsi.

Ázsia emelkedik, a kínai gazdaság dübörög

Az ázsiai indexek emelkedtek a mai nap folyamán. A japán Nikkei 225 0,6%-ot emelkedett, a Shanghai Composite index 0,2%-kal kereskedik feljebb, illetve a Hang Seng index 1,7%-ot ugrott, miután Kína export adatai 32,2%-os növekedést mutattak júniusban.


Kína export mértéke gyorsabban nőtt júniusban, mint azt az elemzők várták, miután a nemzetközi kereslet növekedett a gyengülő korlátozásokat követően, illetve az oltottak száma továbbra is növekedett. Az import is felülmúlta a várakozásokat, ugyan az ütem lassult májushoz képest. Dollárban az exportok 32,2%-ot emelkedtek a hónapban a májusi 27,9%-os növekedéshez képest. Az importok pedig 36,7%-os növekedést értek el.

Határidős piacok

A határidős indexek vegyes képet mutatnak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben