Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Nagyot zuhantak múlt héten az indexek

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2014. augusztus 4.   15:42

S&P500: Több hónapos mélyponton az index Régen nem látott zuhanással zárta a múlt hetet a tengerentúli index. A történelmi csúcspont közeléből vetette mélybe magát az index, és a 20 illetve 30 napos mozgóátlagok...

S&P500: Több hónapos mélyponton az index
Régen nem látott zuhanással zárta a múlt hetet a tengerentúli index. A történelmi csúcspont közeléből vetette mélybe magát az index, és a 20 illetve 30 napos mozgóátlagok törésével gyorsult be az esés. Ezt követően az 1.950 pontos támaszon is könnyedén átesett a kurzus, és június eleje óta nem látott szintre esett az árfolyam. A nagy zuhanás nem túl jó jelzés, rövidtávon van még tér lefelé az 1.900 pontos szintig, vételi pontokat egyelőre korai még keresni.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás2. ellenállás
1.900  1.9501.990 
DAX30: Van még tere az esésnek
A német piacot sem kímélték az eladók, a DAX30 index a hét közepén indult gyors zuhanásnak, miután a 9.620 pontos támasz elesett. A 9.480 pontnál húzódó 200 napos mozgóátlag sem tudta megállítani az esést, és két nap alatt 3,5 hónapos mélypontra esett az árfolyam. A csökkenés egyelőre nem torpant meg, a következő támasz 9.000 pont környékén húzódik.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 9.0009.620 
EUR/USD: Megtopant a dollárerősödés
A dollár piacán is nagy mozgás volt az utóbbi hetekben. Az árfolyam az 1,34-es támasz alá zuhant, ahonnan egy korrekció indult pénteken, de az emelkedést főként a megjelent gyengébb munkapiaci adatoknak köszönhettük. Az emelkedéssel az irány bizonytalan lett, egy korrekción sem lennénk meglepve, amely első körben az 1,351-es ellenállásig tarthat, ahol a 20 napos mozgóátlag található. A korrekcióban az eladási pontokat keressük, a következő erős támasz 1,33-nál húzódik.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 1,331,351 
EUR/HUF: Tovább gyengülhet a forint
A forint elérte a 314-es ellenállást, ráadásul 315-ig is felszúrt az árfolyam, ahonnan lepattant a pénteki kereskedésben és 312,5-ig esett a kurzus. A korrekció azonban rövid életűnek tűnik, mert ma ismét emelkedni tud az EUR/HUF árfolyam. A következő napokban ismét megpróbálhatja áttörni az 314-es ellenállást az árfolyam, amelynek sikeres leküzdésével akár 320 feletti szintek is elérhetőek lehetnek rövidtávon.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 309 314
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben