Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Credit Suisse Protect Express OneStar US Lifestyle USD 21-24

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2021. július 1.   14:40

A nyári szezon beköszönte illetve a turizmus újraindulása mind kedvező környezet a mögöttes részvénykosárban szereplő ruházati vállalatoknak. Továbbá a számos vállalatnál bevezetett, megnövekedett otthoni munkavégzéssel járó új munkarend, mely a növekvő sportolási aktivitási igénnyel együtt mind a sportruházatok, mind a szabadidős ruházatok iránti keresletet növeli. Emellett az egyre több helyen feloldódó kijárási korlátozások az egész divatipar számára is kedvezően hatnak.

Skechers

  • Közel 8 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező lábbeliket gyártó amerikai vállalat, amit 1992-ben alapítottak és mára már közel 12.000 embert alkalmaz;
  • A bevétel három szegmens között oszlik meg. A legnagyobb szegmens a nemzetközi nagykereskedelem, ami a bevételek 49,1%-át teszi ki, a B2C szegmens, ami a bevételek 26,4%-ért felel, illetve a belföldi (USA) nagykereskedelmi szegmens, ami a bevétel 24,5%-át generálja;
  • Földrajzi bontásban az USA értékesítések a bevétel 41,6%-át teszik ki, még a maradék 58,4% az nemzetközileg oszlik meg. A legnagyobb lehetőségek a feltörekvő piacokon vannak;
  • Előrejelzések szempontjából a 2021-es évre a bevétel közel 29%-ot emelkedhet éves bázison, illetve az EPS pedig 227%-ot ugorhat. A következő évekre mérséklődni fog a bevétel növekedés 10%-os éves növekedés köré, a részvényenkénti eredmény pedig 20%-os növekedést érhet el a következő években éves alapon.
  • Forward 2021 P/E: 23,06;
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/SKX:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzusos célár 56,73 dollár;
  • A részvényt 9 elemző ajánlja vételre, 2 tartásra és 1 eladásra;
  • Kockázatok: Kínai eladások csökkentek a vírus időszak alatt, illetve a rengeteg termék miatt a márka imázsa is csökkenhet. Versenytársak térnyerése a piacon.

 

VF Corporation

  • A vállalat piaci kapitalizációja közel 27 milliárd dollár. Egy ruházati cégről beszélünk, amihez olyan márkák tartoznak, mint a Vans, The North Face, Eatspak, Timberland, Supreme, Dickies, illetve számtalan egyéb nagy kaliberű márka. A vállalatot 1899-ben alapították az USA-ban és jelenleg 40.000 alkalmazottja van.
  • A vállalat három szegmensben tevékenykedik. Az aktív ruházati szegmens, túraruházati szegmens, és a munkaruházati szegmens. Bevételek szempontjából az aktív ruházati szegmens a bevételek 45%-ért felel, majd a túraruházat teszi ki a bevétel másik 44,7%-át, és a maradék 10,3%-ért pedig a munkaruházati szegmens felel.
  • Földrajzi bontásban, a bevételek 55%-a az USA-ból származik, a másik 45% pedig nemzetközileg megbontva. A nemzetközi bevételek nagy része Európából jön.
  • Nagy növekedést várnak az elemzők a cégtől a 2022-es pénzügyi évre. Várakozások szerint a bevétel több mint 28%-ot növekedhet év/év alapon, illetve a részvényenkénti eredmény pedig 238%-os növekedést érhet el év/év alapon. A következő években az EPS növekedés 20% körüli növekedésre mérséklődhet, míg a bevétel növekedés pedig 8% köré.
  • Forward 2021 P/E: 26,3
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/VFC:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzusos célár 95.05 dollár
  • A részvényt 16 elemző ajánlja vételre, 4 tartásra, 2 eladásra;
  • Kockázatok: Verseny fokozódása a társaság piacán, kereslet csökkenése a cég termékei iránt.

 

 

2021.06.30

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben