Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egyetértés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. július 1.   10:36

Erste kommentár Az elemzőházak elég egységesen azon a véleményen vannak, hogy a delta variáns okozta, jelenleg felfutóban levő megbetegedések nem sokat változtatnak az EU és az Egyesült Királyság gazdasági...

Erste kommentár

Az elemzőházak elég egységesen azon a véleményen vannak, hogy a delta variáns okozta, jelenleg felfutóban levő megbetegedések nem sokat változtatnak az EU és az Egyesült Királyság gazdasági kilátásain. Ugyanis a magas átoltottságnak köszönhetően az egészségügyi ellátórendszer nem kerül olyan nyomás alá, mint azt korábban láthattuk, s így komolyabb lezárásokkal sem kell számolnunk. Mindezt a brit adatokra alapozzák, ahol jól látható, hogy a járvány újbóli felfutása ellenére sem kell komoly megszorításokat tenni, sőt a kormány eléggé elkötelezett a teljes nyitás irányába, ami most július 19-re várható. Ugyanakkor a fejlett világban mindezek ellenére is lehet további hullámokkal számolni, de azok a járvány szezonalitása miatt inkább őszre és télre tehetők. Mi is így gondoljuk, de azért hozzátesszük, hogy az átoltottsággal számos országban tovább kellene haladni. Pláne annak fényében, hogy úgy tűnik, a Pfizer-BioNTech és a Moderna (mRNS alapú védőoltások) akár évekre is immunitást adnak a beoltottaknak.


Mindeközben egy Reuters felmérés szerint az alapkezelők egyre inkább a Fed iránymutatása alapján eszközlik kötvény befektetéseiket. Elég nagy az egyetértés, hogy az augusztusi Jackson Hole-i találkozót követő szeptemberi Fed ülésen fognak dönteni a mennyiségi lazítás kivezetéséről, ami a többségi vélemény szerint a jövő év elején kezdődhet meg.


A DAX erős emelkedéssel kezdte a mai napot, amire a korrigált rövid indikátorok lehetőséget is adtak, adnak. A tegnapi esést követően a BUX is emelkedik.

Az amerikai piacok ismét vegyesen teljesítettek

Az amerikai piacok vegyesen teljesítettek a tegnapi nap folyamán, hiszen a Dow Jones 0,6%-ot, míg az S&P 500 0,1%-ot emelkedett, viszont a Nasdaq közel 0,2%-ot csúszott lefelé.

Kína ünnepel

Az ázsiai piacok szintén vegyes teljesítményt mutattak a mai kereskedésben. A japán Nikkei 0,3%-ot, a Hang Seng 0,6%-ot esett, míg a Shanghai Composite 0,4%-kal kereskedett feljebb.


A kínai kommunista párt alapításának 100. évfordulóján Xi Jinping többek között arról beszélt, hogy Tajvan elfoglalása egy történelmi küldetés, és Peking figyelmeztette ellenségeit, hogy ne álljanak az útjába.


A japán gyártók bizalma javult a negyedik negyedévben, 2018 óta most tapasztalható a legnagyobb ugrás az adatban. A japán jegybank Tankan indexe azt mutatta, hogy a nagyobb gyártók hangulata 9 ponttal 14 pontra emelkedett. Kína feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe 51,3 pontra esett vissza júniusban a májusi 52 pontról.


A kínai Didi Chuxing tegnap debütált az amerikai piacon, és végül 1%-ot emelkedett, de napközben volt, hogy 29%-os pluszban is volt a papír. A cég a kibocsátással 4,4 milliárd dollárt gyűjtött, értéke 68 milliárd dollár körül van. A vállalat valójában az UBER kínai megfelelője és személyszállítással foglalkozik.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

0%-on tartotta az anticiklikus tőkepufferrátát az MNB

Az MNB által vizsgált indikátorok alapján és a koronavírus-járvány miatt kialakult komplex gazdasági helyzetre tekintettel a ciklikus pénzügyi rendszerkockázatok szintje továbbra is alacsony, és a következő időszakban is az maradhat. Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa így az anticiklikus tőkepufferráta mértékét 2021. július 1-jétől továbbra is 0 százalékon tartja. Az MNB negyedévente vizsgálja felül az anticiklikus tőkepuffer mértékét.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A Mol a vesztese, a Magyar Telekom a nyertese lehet a gyorsjelentési szezonnak

Az előttünk álló napokban teszik közzé gyorsjelentéseiket a legnagyobb hazai cégek, amelyek összességében a tavalyi első negyedévvel megegyező...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben