Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Na, most menjek vagy maradjak?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. június 29.   10:25

Erste kommentár Maradjak vagy szaladjak? A Citi felmérése szerint az elmúlt időszakban óvatossá váltak a befektetők. Egyre többen számítanak esésre, akár egy 20 százalékos korrekcióra is. Ezért a...

Erste kommentár

Maradjak vagy szaladjak? A Citi felmérése szerint az elmúlt időszakban óvatossá váltak a befektetők. Egyre többen számítanak esésre, akár egy 20 százalékos korrekcióra is. Ezért a medián készpénz tartás növekedett. Alapvető félelem van az inflációtól, ami sokak szerint nem feltétlenül lesz átmeneti. Ugyanakkor az alacsonyabb európai infláció miatt inkább az európai részvényeket preferálják az amerikaiakkal szemben. Mindeközben Európában és Ázsiában is egyre inkább fének a vírus delta variánsától. Valószínűleg nem ok nélkül. Az Egyesült Királyságban már egyértelműen negyedik hullámról lehet beszélni, hiszen a napi új megbetegedések száma elérte a második hullám csúcsán mért értékeket. Napi 20 ezer környékén van ez a szám. A piacok mégsem félnek, mert a kórházi ápolásra szorulók száma nem növekedett jelentősen, és a halálozási adatokban sem lehet látni ezt a felfutást. Mindettől függetlenül egyre több ország vezet be korlátozásokat a brit beutazókkal szemben, aminek nyilván vannak gazdasági hatásai. Ugyanakkor a britek annyira nem félnek, hogy az új egészségügyi miniszter július 19-én megtenné a nyitás utolsó lépését is.


Szóval vegyes a kép. Nem tudjuk, hogy a rendőrlány ütni fog vagy csókolni, de például a Nasdaq grafikonja a réssel elhagyott bázis, majd annak megerősítése után inkább az utóbbit sugallja. Mindenesetre az európai piacok is az utóbbi mellett tették ma le a voksot, és a DAX is emelkedéssel kezdte a napot, ami a rövid indikátorok alapján meg is maradhat. A BUX index alapvetően korrekcióban van, de a 20 napos mozgóátlag támaszt nyújt neki, legalábbis egyelőre.

Emelkednek az osztalékok

Tegnap a Nasdaq közel 1%-ot ugrott, felülmúlva az összes többi index teljesítményét. Az S&P 500 0,2%-ot emelkedett, míg a Dow Jones 0,4%-os esést könyvelhetett el.


A Wall Street-i bankok megjutalmazzák a befektetőket, miután sikeresen szerepeltek a Tier3 tőkemegfelelési teszten. A Morgan Stanley megduplázta a negyedévente fizetendő osztalékát, és a tervek szerint 12 milliárd dollár értékben fog részvényeket visszavásárolni. A Wells Fargo 18 milliárd dollárért fogja visszavásárolni részvényeit. A Goldman Sachs, a JP Morgan és a Bank of America is megemeli a kifizetendő osztalékot.


A Facebook piaci értéke az első alkalommal haladta meg az ezermilliárd dollárt, miután az amerikai bíróság két monopólium-ellenes ügyben is a javára ítélt. Az amerikai fogyasztóvédelmi és versenyhivatal, illetve a szövetségi államok egy része azzal vádolta a Facebook-ot, hogy az Instagram és a WhatsApp megvásárlásával piaci egyeduralomra tör.


Mindemellett a Biden-adminisztráció aktívan folytatja az előző kormány által megkezdett vizsgálódást a Google ellen, ami abból is érzékelhető, hogy az igazságügyminisztérium az utóbbi időben fokozott figyelmet fordít a Google digitális és piaci tevékenységének vizsgálatára.

Ázsia ismét a vírussal küzd

Ázsiában csökkentek az indexek, miután egyre nagyobb az aggodalom, hogy a vírus miatt lassul a gazdasági fellendülés. A japán Nikkei 225 0,9%-ot esett, a Hang Seng index 0,7%-kal kereskedett lejjebb, és a Shanghai Composite is 0,7%-ot esett.


A Világbank 8,1%-ról 8,5%-ra emelte Kína gazdasági növekedési előrejelzését, és hozzátette, hogy az országnak fontos lenne előrelépéseket tennie az oltás terén, hogy a gazdaság teljesen helyreálljon.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak ma reggel a határidős piacok.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben