Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcs megint

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. június 28.   10:08

Erste kommentár Az S&P500 megint új csúcsot ütött pénteken, miközben a Nasdaq a korábbi csúcs közelében maradt, a Dow Jones pedig száguld felfelé az emelkedőn. Meglepő módon egy nyár közepi emelkedő...

Erste kommentár

Az S&P500 megint új csúcsot ütött pénteken, miközben a Nasdaq a korábbi csúcs közelében maradt, a Dow Jones pedig száguld felfelé az emelkedőn. Meglepő módon egy nyár közepi emelkedő hullámot láthatunk, ami alapvetően ritka jelenség szokott lenni, s idén a korábbi emelkedések és a kitörő szabadságolási szezon fényében még inkább furcsánk tűnik. Lehet, hogy megint nem a profik húzzák a piacokat, sőt azok hiánya (eladók) okozza az emelkedést. Mindenesetre a Nasdaq csütörtökön réssel hagyta el a bázist, s pénteken – a csökkenés ellenére – ezt megerősítette, hiszen nem került betöltésre a rés. Ez pedig az álmoskönyvek szerint pozitív folytatást sugall, ami – valljuk meg – kissé elképeszt bennünket.


A DAX a negatív tartományban kezdte a napot, majd átfordult kis emelkedésbe. A rövid indikátorok azt sugallják, hogy oldalazás lehet a mai nap eredménye. A BUX stagnál a reggeli órákban.

Dübörög a gazdaság az USA-ban

Vegyesen zárták a pénteki napot az amerikai indexek. Az S&P 500 0,3%-ot, az Dow Jones pedig 0,7%-ot emelkedett. Egyedül a Nasdaq-ot adták, ami 0,1%-ot esett.


Az USA légicsapást mért az Irán által támogatott milícia csoportokra, akiket az Irakban állomásozó amerikai haderők és létesítmények elleni dróntámadással vádolnak. Az akció keretében a légierő az országhatár közelében elhelyezkedő két szír, illetve egy iraki műveleti és fegyvergyárra mért támadást. Az USA és Irán közt jelenleg igen feszült a viszony, így a támadások nem is jöhettek volna rosszabbkor, hiszen a két ország hamarosan tárgyalni szeretne a 2015-ös nukleáris megállapodás újjáélesztéséről.


Miután lassan kilábalunk a Covid okozta utazási korlátozásokból, látjuk, hogy a légitársaságok is egyre több gépet vásárolnak. A United Airlines több, mint 200 Boeing és Airbus gépet vásárol, ami a cég történelmében az eddigi legnagyobb beszerzés.


A hírek szerint folytatódhatnak az 579 milliárd dolláros infrastruktúra csomag tárgyalásai, hiszen Joe Biden nem fogja az adó és a magasabb költségvetési tervezethez kapcsolni az infrastruktúra tervezetet.


A Boeing 777-es modellje további vizsgálatokon és tesztelésen kell, hogy átessen, miután több szoftver hibát is talált az amerikai légiközlekedési hatóság, az FAA.


Az IPO piac még soha nem volt ilyen nagy, mint most. Az elmúlt hat hónap alatt közel 350 milliárd dollárt sikerült a vállalatoknak gyűjteniük. A legfelkapottabbak a megújuló energiával foglalkozó vállalatok és az online kiskereskedelmi cégek.

Gyorsan terjed a delta variáns Ázsiában

Az ázsiai piacok kisebb esést mutattak a kereskedés vége felé. A Nikkei 225 és a Hang Seng index is marginális, 0,1% körüli esést produkált, és a Shanghai Composite is szinte változatlan volt.


A piacok alulteljesítése főleg annak köszönhető, hogy Malajziában kiszélesítették a kijárási korlátozásokat. Hongkongban a heves esőzések miatt a reggeli kereskedést nem nyitották meg. Egész Ázsia valójában a vírus delta variánsának terjedése miatt teljesít rosszabbul, hiszen az a kontinens szinte összes országában jelen van már, és gyorsan terjed, ami korlátozásokat és gazdasági visszaesést eredményezhet.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is minimális elmozdulást mutattak ma reggel.

Újabb közgyűlés a Waberer’s-nél

Közgyűlés összehívását kezdeményezte a Waberer’s-ben több mint 1%-os birtokló részvényes az igazgatósági és a felügyelőbizottsági tagok megválasztása kérdésében. Ez egy technikai jellegű lépés, mivel tavasszal a járványhelyzet miatt a távozó igazgatósági tagok szavaztak a rézvényesek helyett az új igazgatósági tagokról.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben