Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Sűrű a hét, központi bankok a célkeresztben

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. június 21.   10:56

Távozik a brit jegybank vezető közgazdásza A pénteki napot erős mínuszban zárták az európai piacok, a Euro Stoxx 50 1,8%-ot esett, a DAX szintén 1,8%-ot, a FTSE 100 pedig 1,9%-ot esett. Az Eurózóna rohamosan nyitja meg...

Távozik a brit jegybank vezető közgazdásza

A pénteki napot erős mínuszban zárták az európai piacok, a Euro Stoxx 50 1,8%-ot esett, a DAX szintén 1,8%-ot, a FTSE 100 pedig 1,9%-ot esett.


Az Eurózóna rohamosan nyitja meg határait, mivel a fertőzöttek száma csökken, az oltottak száma pedig nő.


Csütörtökön a BoE vezető közgazdásza, Andy Haldane utoljára szavaz az eszközvásárlási program csökkentéséről, ugyanis távozik a jegybanktól.


Júniusban lassult az ingatlanárak növekedése az Egyesült Királyságban, miután a rekord magas árak és csökkenő kínálat visszavetette a vásárlási lendületet. Az ingatlan árak már csak 0,8%-ot emelkedtek a hónapban a májusi 1,8%-os növekedéséhez képest.


A francia média óriás, a Vivendi megegyezett Bill Ackman alapjával, hogy értékesíti a Universal Music Group 10%-át, ami a vállalat értékét 42 milliárd dollárra emeli.


Christine Lagarde szerint az EKB kormányzótanácsa jól halad a monetáris politika átalakításával, ami az utóbbi két évtized egyik legnagyobb ilyen lépése. Robert Holzmann azt nyilatkozta, hogy a 2021 utánra vonatkozó inflációs prognózisok arra utalnak, hogy most már nincs szükség kamatemelésre.


Franciaország megelőzte Németországot, tavaly már ide áramlott a második legtöbb FDI Európában. Az Egyesült Királyság megőrizte ugyan az első helyét, de előnye csökkent.


Egy Reuters közvélemény-kutatás szerint a közgazdászok többsége azt várja, hogy a BoE eltekint az emelkedő infláció hatásaitól, és az akár 3% fölé is emelkedhet átmenetileg, mielőtt a döntéshozók elkezdenek aggódni. A kutatás szerint az infláció a negyedik negyedévben érheti el a csúcsot, 2,4%-ot, majd lassan csökkeni kezd. A megkérdezett közgazdászok egyike sem számít változásra a monetáris politikában a heti ülésen, kamatemelést pedig csak 2023-ban várnak.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben