Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ellentmondó mozgások

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. június 18.   09:07

Erste kommentár Meglehetősen érdekes kereskedést láthattunk a tegnapi nap során. A Nasdaq 100 új csúcsra emelkedett, a legnagyobb amerikai bankok 5% körüli esést szenvedtek, a kötvényhozamok pedig masszív...

Erste kommentár

Meglehetősen érdekes kereskedést láthattunk a tegnapi nap során. A Nasdaq 100 új csúcsra emelkedett, a legnagyobb amerikai bankok 5% körüli esést szenvedtek, a kötvényhozamok pedig masszív csökkenést mutattak. Ezek a mozgások arra engednének következtetni, hogy a piac egynapos gondolkodási idő után mégis meglehetősen lazának ítélte a Fed ülés eredményét. A másik oldalon viszont a dollár két hónapos csúcsra emelkedett, az építőipari részvények három hónapos mélypontra estek, a nyersanyagok jelentős veszteségeket szenvedtek, az arany pedig újabb 2%-ot csökkent. Ezen csoport mozgása egy teljesen másik tézisről árulkodik, miszerint nemsokára a vártnál hamarabb szigorodik a monetáris politika az USA-ban. A teljesen ellentétes mozgások előtt értetlenül állnak a piaci szereplők. A Goldman Sachs a mai negyedéves opció és határidős lejáratokkal magyarázza a tegnap látottakat, miszerint fundamentális változások helyett technikai okok, elsősorban a pozíciók zárásának közeledte okozta az eltérő mozgásokat.

Egyre többen támogatják az új infrastruktúra tervezetet

Furcsa napot zárt az amerikai részvénypiac. A Dow Jones Industrial Average 0,6%-ot csökkent, a Nasdaq 100 pedig 0,9%-os emelkedett. Az S&P 500 index közel változatlan értéken zárta a kerekedést.


Már 11 republikánus és 10 demokrata szenátor is támogatja a legfrissebb infrastruktúra tervezetet, ami közel ezermilliárd dollárt költene a következő 5 év során. Ebből nagyságrendileg 600 milliárd dollár számítana új forrásnak, 400 milliárd már a jelenlegi törvények alapján is infrastruktúra fejlesztésre menne. A hírek szerint a szélsőbal felé húzó demokraták ezen javaslaton felül egy 6 ezermilliárd dolláros infrastruktúra és családtámogatási csomagon is dolgoznak, amit republikánus szavazatok nélkül szeretnének elfogadni.


Közel 40 év után új szövetségi ünnepnapot vezetnek be az USA-ban. A június 18-án megtartásra kerülő ünnep a fekete rabszolgák felszabadítására emlékezik.


Az eBay 3,1 milliárd dollárért értékesíti dél-koreai üzletágának 80%-át egy Naver és E-Mart által vezetett csoportnak.

A BoJ sem változtat

Az ázsiai részvényindexek ismét vegyesen teljesítettek, hiszen a japán Nikkei 225 szinte változatlan volt, míg a Shanghai Composite 0,4%-ot esett. A Hang Seng index 0,6%-kal kereskedett feljebb.


A BoJ meglepte a befektetőket azzal, hogy csatlakozott a többi központi bankhoz az éghajlatváltozás mérséklésében, míg az irányadó kamatokat változatlanul hagyta. Továbbá hat hónappal eltolta a pandémiás időszak hitelezési intézkedéseinek lejárati dátumát. Májusban a központi bank vezetője, Haruhiko Kuroda már jelezte, hogy a BoJ elkezdett megoldásokat keresni, hogy támogassa az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. A lépés az angol központi bank bejelentését követte, hiszen a BoE olyan vállalatok kötvényeit fogja vásárolni, amelyek a legtöbbet teszik az éghajlatváltozás ellen. Ugyan a BoJ monetáris politikája eltér a többi központi bankétól, de a mostani bejelentés közelebb hozza a világ többi jegybankjához.


A BoJ nem változtatott a 0%-os 10-éves kötvény hozamcélján, és az irányadó kamatlábat is -0,1%-on hagyta. Szeptemberig meghosszabbították a pandémia idei hitelezési programját.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban voltak ma reggel, míg Európában a DAX és a FTSE is mínuszos volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben