Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szóhoz jutnak a kisebb jegybankok is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. június 17.   09:43

Feszült hangulatú Biden-Putyin találkozó A FTSE100 és a CAC40 0,2%-ot emelkedett, míg a DAX 0,1%-ot csökkent. Ma kamatdöntő ülést tart a svájci, a török és a norvég jegybank is. Mind a három esetben a kamatok...

Feszült hangulatú Biden-Putyin találkozó

A FTSE100 és a CAC40 0,2%-ot emelkedett, míg a DAX 0,1%-ot csökkent.


Ma kamatdöntő ülést tart a svájci, a török és a norvég jegybank is. Mind a három esetben a kamatok szinten tartása várható, ugyanakkor a norvég jegybank közleménye vélhetően jelezni fogja, hogy szeptemberben megemelhetik a jelenlegi 0%-os kamatot. Kamatdöntő ülést tart ma az ukrán jegybank is, itt várhatóan 7,5%-ról 8%-ra emelik meg a kamatot.


Nem sikerült túlságosan jól tegnap Biden és Putyin találkozója. A feszültségek miatt a tervezettnél rövidebb volt a találkozó, de így is sikerült megegyezni abban, hogy nagyköveti szinten visszaállítják a diplomáciai kapcsolatokat. A fő konfliktus forrás az emberi jogok helyzete, ezen belül is Navalnij-jal szembeni bánásmód és az USA ellen irányuló kiber támadások voltak.


Németországban a lakosság felét beolthatják a hét végére, így hamarosan ott is tovább lazíthatnak a járványügyi intézkedéseken.


Májusban az új autó eladások 74%-kal növekedtek Európában a tavalyi év azonos időszakához képest. Az erős növekedés elsősorban az alacsony bázisnak köszönhető, hiszen a 2019-es szinttől még így is elmaradt az adat.

Kimaradhat a vakcina üzletből a Bayer

A német Curevac mRNS alapú vakcinája mindössze 47%-os hatékonyságot ért el a harmadik fázisú klinikai teszteken, ami kiábrándítóan gyenge eredmény, hiszen más gyártók hasonló vakcinái 90% fölötti hatékonyságot szoktak mutatni, és 50% alatti készítményt valószínűleg a hatóságok sem hagynak jóvá. A hír a Bayer számára is negatív, hiszen a cég partnerként vett volna részt a gyártásban és az értékesítésben. A zárás utáni amerikai kereskedésben a Curevac árfolyama gyakorlatilag lefeleződött, míg a Bayer esetében csak kisebb negatív árfolyam reakció várható.

Csúszik a Wintershall IPO

Az eredeti tervekkel ellentétben idén nem viszi tőzsdére az olajkitermeléssel foglalkozó Wintershall leányvállalatát a BASF csoport. A tranzakció a jövő évre csúszhat.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben