Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mindenki a Fed-re figyel

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. június 16.   09:26

Erste kommentár Évek óta nem volt ekkora a bizonytalanság a Fed bejelentése körül, mint ami a mai közleményt és sajtótájékoztatót jellemzi. A gazdasági és az inflációs adatok teljesen...

Erste kommentár

Évek óta nem volt ekkora a bizonytalanság a Fed bejelentése körül, mint ami a mai közleményt és sajtótájékoztatót jellemzi. A gazdasági és az inflációs adatok teljesen egyértelművé teszik, hogy itt az idő szigorítani a monetáris politikán, a jegybankárok azonban a visszatekintő indikátorokra fókuszálnak. A gazdasági döntéshozóknak a 80-as évek eleje óta nem kellett olyan inflációs kockázatokkal szembenézniük, mint amik az elmúlt hónapok során alakultak ki. Ennek ellenére a jegybankárok a legkisebb óvatosság nélkül folytatják a precedens nélküli monetáris lazítást. A mai találkozón feltehetően már elkezdenek gondolkodni az eszközvásárlási programok kivezetéséről, a kérdés azonban az, hogy ennél több információval fognak-e szolgálni.

Már 2019-ben megjelenhetett a koronavírus az USA-ban

A legfrissebb hírek szerint a koronavírus legalább 5 államban már 2019 decemberében is jelen volt, még mielőtt 2020 februárjában USA-szerte terjedni kezdett volna. A hivatalos statisztikák szerint Amerikában már több mint 600.000-en vesztették életüket a vírus miatt.


Egy Louisiana állambeli bíró érvénytelennek minősítette Biden azon rendeletét, ami felfüggesztette a szövetségi földterületeken az olajkitermelési lízingeket.


A progresszív demokraták jelezték, hogy csak akkor hajlandók támogatni a kétpárti infrastruktúra javaslatot, ha azt egy sokkal szélesebb körű csomag követi.


A Citigroup papírjai estek, miután a vállalat pénzügyi vezetője bejelentette, hogy a bank kereskedésből származó bevételei közel 30%-ot eshetnek éves bázison, hiszen a kereskedés egyre kisebb mértékű a pandémia alatti szinthez képest. A vállalat részvényei 1,8%-ot estek. Érdekes, hiszen tegnap a JP Morgan is bejelentett egy hasonló sztorit, tehát a bevétel csökkenés nem csak egyes cégeknél lesz látható, hanem egy újabb iparági sztenderd lehet.


Az Oracle tegnap tette közzé negyedéves eredményét. A vállalat 0,94-0,98 dolláros részvényenkénti eredmény előrejelzése a következő negyedévre elmarad az 1,03 dolláros elemzői várakozásoktól, tehát az előrejelzések se túl optimisták. A jelenlegi negyedévben a vállalat 7,5%-kal, 11,2 milliárd dollárra tudta növelni bevételeit, ami egy kicsivel felülmúlta a várt 11 milliárdos értéket. A cég részvényenkénti eredménye 1,54 dollár lett, ami felülmúlta a várt 1,31 dollárt. Az idei év alatt 25%-ot ment a papír, ami annak tudható be, hogy a befektetők nagy reményeket fűznek a felhő alapú szolgáltatások szegmenshez, viszont ez még nagyon el van maradva az Amazontól, illetve a Google-tól és a Microsofttól is. A jelenlegi negyedévben a felhő alapú szolgáltatások szegmens csak 8%-os növekedést tudott produkálni. Zárás után a papír 5%-ot esett, hiszen a bevétel növekedés mértéke elmaradt a várakozásoktól, illetve az előrejelzések sem kecsegtetők.


Az online szerencsejátékokkal foglalkozó DraftKings tegnap nap közben 12% körüli esést tudhatott magáénak, miután a Hindenburg Research, egy híresebb short seller, bejelentette, hogy információik szerint a cég leányvállalata, az SBTech olyan országokban is tevékenykedik, ahol tilos a szerencsejáték, ráadásul bevételeinek több, mint felét ilyen országokból generálja. Az elemző vállalat szerint a DraftKings a feketepiaci tevékenységekre hozta létre a leányvállalatot a tavalyi SPAC-es egyesülés előtt. A napot végül -4%-on zárta a részvény.

Ázsia várakozik

A szerdai kereskedési napot mínuszban zárták az ázsiai piacok, hiszen a japán Nikkei 225 0,5% körüli csökkenést mutatott, a Shanghai Composite index 1%-ot esett, míg a Hang Seng szintén 0,5%-ot veszített értékéből. A nyomott hangulat valójában csak az USA piacokat tükrözte, hiszen az ázsiai befektetők is arra kíváncsiak, hogy mit lép ma a Fed.


Japánban a kereskedelmi többlet 49,6%-ot ugrott májusban éves összehasonlításban, de még ez a teljesítmény is elmaradt az elemzői várakozásoktól. Ez azt mutathatja, hogy a világ harmadik legnagyobb gazdasága és annak exportja lassabban regenerálódik a pandémia után.


Csütörtökön kezdődik a Bank of Japan kétnapos ülése. Az elemzők azt várják, hogy a jegybankárok meghosszabbítják a különleges Covid finanszírozási programot, ami a bajba jutott vállalkozókat segíti, míg a fontosabb monetáris irányt változatlanul hagyják.


A kínai ipari termelés 8,8%-kal növekedett májusban éves bázison, ami alulmúlta az áprilisi 9,8%-os növekedést. Az elemzők 9%-os növekedést reméltek. A kiskereskedelmi értékesítés 12,4%-ot emelkedett májusban éves alapon, míg az elemzők 13,6%-os növekedést vártak.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a főbb amerikai és európai határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben