Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Több éves csúcson az S&P500

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2013. február 13.   11:54

S&P500: Tart az emelkedő trendTombol a bika a tengerentúli börzéken, tegnap újabb lokális csúcsra húzták az indexeket, így 2007 óta nem látott csúcson tartózkodik a mutató. A technikai képben nem történt változás az elmúlt...

S&P500: Tart az emelkedő trend
Tombol a bika a tengerentúli börzéken, tegnap újabb lokális csúcsra húzták az indexeket, így 2007 óta nem látott csúcson tartózkodik a mutató. A technikai képben nem történt változás az elmúlt napokban, a fordulós jelek még váratnak magukra, de nem árt az óvatosság, mert túlvett az index és korrekciós napokat csak elvétve láttunk mostanság. Az árfolyam nyílegyenesen tör felfelé, ellenállás 1.550 pontnál található, míg a legközelebbi támasz 1.495 pontnál húzódik.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 1.495 1.550
Arany: Kitört lefelé az árfolyam
Eladók uralják az arany kurzusát, miközben fontos letörési pont rajzolódott ki tegnap a grafikonon. Egy szűkülő formációból vetette mélybe magár a kurzus, és az 1.645 dolláros támasz is veszélybe került. A következő megálló 1.625 dollárnál látható, alatta pedig 1.550 dollárnál van a következő támasz. Szabályos eső trendben mozog az arany, ezért a mostani letörés egy jó belépési pont lehet short oldalon.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 1.6251.5501.685
OTP: Vételi jelzést adott a papír
Technikai értelemben az OTP grafikonja meglehetősen jól néz ki. Meredek emelkedő trendben mozog az árfolyam, ráadásul a napokban újabb kitörést láthattunk. A hetekben egy bázist épített a kurzus, ebből sikerült kitörnie, és úgy gondoljuk, hogy rövidtávon elérheti az 5.200 forint környékén húzódó rést. A vételi pozíciót 4.700 forint alatt érdemes kistoppolni.

A tegnapi jól sikerült dollár aukció után a forint erősödését láthattuk, melynek eredményeként a 290-es ellenállást áttörte az árfolyam. Ez pedig lefelé nyomja a nem teljesítő hitelek arányát, aminek a dinamikájában már az elmúlt negyedévekben is kedvező trend volt látható, ami a céltartalékolás csökkentésén keresztül megdobhatja majd a bank eredményét. A tőkepiacokon jelenleg még keresi a befektetésre váró pénz a helyét és ugranak a befektetők a jó sztorikra, mint amilyen az OTP is lehet. Ezt támasztja alá a Morgan Stanley célárnövelésére hirtelen emelkedéssel reagáló árfolyam is.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 4.700 4.4505.200
EUR/HUF: A tegnapi hírek nyomán erőősödik a forint
A tegnapi sikeres devizakötvény kibocsátásnak köszönhetően folytatódik a forint múlt héten kezdődött erősödése az euróval szemben. Az emelkedő trend megtört, és rövidtávon már eső trendben mozog az árfolyam. A következő fontosabb támasz a 200 napos mozgóátlagnál található 286,5 forintnál.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 286,5295
USD/JPY: Elérte a célárfolyamot a kurzus
A hét elején javasolt jen pozíció jól sikerült, mert az árfolyam elérte és áttörte a 94-es célárfolyamot. Azóta újból korrigál a kurzus, ezért egyelőre érdemes a partvonalon maradni.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 92,294,4
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben