Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ismét beszakadt a török líra

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. június 2.   10:33

Vártnak megfelelő eurózónás inflációs adat érkezett A CAC40 0,7%-ot, a FTSE100 0,8%-ot, a DAX 1%-ot emelkedett tegnap. Ezzel a teljesítménnyel a DAX új csúcsra emelkedett. Főként az energia, valamint a nyersanyag-kapcsolt vállalkozások remekeltek...

Vártnak megfelelő eurózónás inflációs adat érkezett

A CAC40 0,7%-ot, a FTSE100 0,8%-ot, a DAX 1%-ot emelkedett tegnap. Ezzel a teljesítménnyel a DAX új csúcsra emelkedett. Főként az energia, valamint a nyersanyag-kapcsolt vállalkozások remekeltek tegnap.


Az USDTRY jegyzése az elmúlt napokban látott 8,5-ös értékről új csúcsig, 8,8-ig ugrott ma reggel, miután Erdogan török elnök ismét kamatvágásra szólította fel a jegybankot. Az elmúlt években már látható volt, hogy Törökországban a jegybank nem független a politikától, így valószínűleg meg is fogják lépni az elvárt kamatcsökkentést.


Tavaly tavasz óta először fordult elő, hogy Nagy-Britanniában nem követelt halálos áldozatot a koronavírus járvány.


Nem okozott különösebb meglepetést a tegnap közzétett májusi eurózónás inflációs adat. A maginfláció a korábbi 0,7%-ról a várakozásokkal összhangban 0,9%-ra emelkedett, míg az inflációs alap mutató 1,6%-ról 2,0%-ra emelkedett, ami lényegében szintén megfelel az 1,9%-os várakozásnak.

Újabb veszteséges év jöhet a WizzAir-nél

A WizzAir 482 millió eurós tisztított veszteségről számolt be most zárult üzleti évére vonatkozóan, ami a korábbi előzetes eredményvárakozás közepét jelenti. A teljes veszteség 576 millió euró lett. Az idei kilátásokkal kapcsolatban a társaság azt nyilatkozta, hogy nehéz előrejelzéseket készíteni rá, de amennyiben nem lazítanak tovább az utazási korlátozásokon, akkor az idei év is veszteséges lehet. A piaci konszenzus csak enyhe veszteséget vár az idei évre, és többen már kismértékű profittal is számoltak, így számukra csalódást jelenthet a mostani előrejelzés. A társaság likviditása továbbra is erős, így pénzügyi gondok egyelőre nem várhatók.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben