Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megkezdtük a Gloster követését

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. május 11.   10:05

Erste kommentár A mai nappal megkezdtük a Gloster infokommunikációs cég követését. A célárfolyam 4.135 forint, ami már tartalmaz egy 10 százalékos likviditási diszkontot is. A cég egy...

Erste kommentár

A mai nappal megkezdtük a Gloster infokommunikációs cég követését. A célárfolyam 4.135 forint, ami már tartalmaz egy 10 százalékos likviditási diszkontot is. A cég egy éve jelent meg a magyar tőzsde Xtend piacán, de már most komoly tervekkel rendelkezik, hogy magasabb kategóriába kerüljön a BÉT-en. Mindeközben a cég a tavalyi sikeres tőkebevonást követően egy héttel ezelőtt jelentett be egy újabb felvásárlást a felhőszolgáltatások területen, amit szándékaik szerint továbbiak fognak követni, a vertikális integrációs terveknek megfelelően. A cégről további részleteket ide kattintva olvashat.


Mindeközben megérkeztünk az infláció világába. Az USA-ban, az EU-ban és itthon is túllövést várunk, vártunk. Itthon ez már be is következett a hatalmasat ugró üzemanyagáraknak és a dohány és italáruknak köszönhetően. Így a maginfláció moderált, 3,1 százalékos szinten maradt, miközben a fő szám 5,1 százalékra ugrott, míg az elemzők 4,8 százalékot vártak. Itthon makrogazdasági elemzőnk előrejelzése szerint a jövő év elejéig a felső határnak tekinthető 4 százalék körül alakulhat az infláció.


A DAX ma jelentősebb esését produkál az amerikai piacok esését követően, és a technikai indikátorok alapján ez jogos is. Az órás MACD tegnap a nap vége felé adott eladási jelzést. Itthon a BUX egy kisebb csökkenéssel relatíve jól tartja magát.

Lassan véget ér a jelentési szezon az USA-ban

Meglehetősen gyenge teljesítménnyel ért véget a hétfői kereskedés Amerikában, az S&P 500 index 1,0%-ot csökkent. A növekedési részvények mutatták a leggyengébb teljesítményt, a Nasdaq Composite 2,6%-os mínuszban zárta a napot.


Az S&P 500 index tagjainak 88%-a már publikálta az első negyedéves eredményét, a számok pedig rendkívül erősek lettek. Év per év alapon 49,4%-os emelkedést mutat az index eredménye, ami messze felülmúlja az elemzők jelentési szezon előtti 23,8%-os becslését és 2010 első negyedéve óta a legmagasabb értéknek számít. A társaságok 86%-a a vártnál jobb eredményt jelentett, amire még soha nem volt példa. A publikált eredmény átlagosan 22,1%-kal haladta meg a konszenzus becslését, ami egyedül 2020 második negyedévében volt magasabb.

Még nem kezdett csökkenni Kína népessége

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 3,2%, a Hang Seng index pedig 1,6%-os mínuszban kereskedik, míg a CSI 300 index 0,8%-ot emelkedik a záráshoz közeledve.


Több hetes késéssel publikálta a legfrissebb népszámlálás eredményét a kínai statisztikai hivatal. 2010-hez képest 72 millióval, 1,41 milliárd főre emelkedett az ország népessége. A tavalyi évben 12 millió gyerek született, ami 18%-os csökkenés 2019-hez képest. Az elmúlt 4 évben megállás nélkül csökkent a születések száma, a termékenységi ráta pedig 1,3-ra esett.

Határidős piacok

Ma reggel mínuszban vannak a főbb amerikai és európai határidős indexek.

Ma jelent a Magyar Telekom

Ma délután teszi közzé 2021. elsős negyedéves eredményét a Magyar Telekom.

Részvény visszavásárlási aukciót hirdet a Magyar Telekom

A Magyar Telekom részvény visszavásárlási aukciót hirdetett, maximum 10,2 milliárd forint értékben. Az összeg megegyezik a februárban bejelentett keretösszeggel. Az aukcióra 2021. június 10-én kerül sor, további részleteket az aukció előtt közölnek majd.

OTP saját részvény tranzakció

Az OTP 2021. május 10-én 99.600 darab törzsrészvényt értékesített javadalmazási politikája keretében. A bank a tranzakciót követően 4.237.263 darab saját részvényt (1,51%) birtokol.

Erste Vállalatelemzés: Gloster Infokommunikációs Nyrt

4.135 forintos 12 hónapos célárfolyammal és vételi ajánlással megkezdtük a Gloster részvények követését. A Gloster egy információs és kommunikációs technológiai, úgynevezett ICT (Information and Communication Technology) cég, mely az akvizíciós stratégia finanszírozása érdekében 2020-ban a tőzsdei jelenlétet választotta, és részvénykibocsátással 1,1 milliárd forint értekben vont be új tőkét. A társaság az elmúlt években is aktív volt a felvásárlások terén, de az értéklánc növelése céljából az elkövetkező években további akvizíciókat tervez. Ezzel összhangban két modellt építettünk, egy alap és egy akvizíciós modellt. Az alap modell csak egy további akvizícióval számol, így itt a fair értékre 4.405 forintot kaptunk. A gyorsított akvizíciós modell esetében 2-3 milliárd forint értékű akvizíciós lehetőséggel számoltunk, melyek megvalósulása esetén 5.350 forint lenne a fair érték. A célár meghatározásánál a két modellt 80-20%-os súllyal vettük figyelembe, és az alacsony likviditás miatt 10%-os likviditási diszkontot alkalmaztunk, így kaptuk meg a 4.135 forintos célárat.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben