Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Európában is jönnek a negyedéves eredmények

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. május 6.   10:13

Választási nagyüzem a briteknél A keddi látványos esést nagyrészt korrigálták tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 1,4%-ot, a FTSE100 1,7%-ot, a DAX 2,1%-ot emelkedett. Angliában ma helyi...

Választási nagyüzem a briteknél

A keddi látványos esést nagyrészt korrigálták tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 1,4%-ot, a FTSE100 1,7%-ot, a DAX 2,1%-ot emelkedett.


Angliában ma helyi választásokat, Skóciában és Wales-ben pedig nemzeti választást tartanak. A sikeres oltási kampánynak köszönhetően a közvéleménykutatók a Konzervatív Párt előnyét mérték a helyi választások előtt, de Boris Johnson lakásfelújítási botránya miatt a múlt héten csökkent ez az előny. Azonban a helyi választások esetében eleve bizonytalanabbak az előrejelzések, ráadásul a járvány miatti távolmaradás is jelentősen befolyásolhatja majd az eredményt.


Skóciában várhatóan megint a Skót Nemzeti Párt nyeri majd a választást, melynek valódi tétje, hogy sikerül-e a függetlenséget követelő skót parlamenti pártoknak akkora többségbe kerülniük, hogy kikényszerítsenek egy újabb függetlenségi népszavazást. Főleg a Brexitet követően erősödtek fel ismét a függetlenséget követelő hangok. A függetlenségről szóló 2014-es népszavazáson a skótok 55%-a szavazott a maradás mellett.


Kamatdöntő ülést tart ma a brit jegybank. Várhatóan nem fognak változtatnia monetáris kondíciókon, de jelentősen emelhetik az idei évre vonatkozó GDP növekedési előrejelzést.


Az EKB vezető közgazdásza, Philip Lane szerint az infláció idei megugrása a tavalyi negatív sokk eredménye. Véleménye szerint az infláció nem fogja tartósan meghaladni az inflációs célt, annak ugyanis előfeltétele lenne az erős munkaerőpiac.

A kereskedési bevételek és az alacsony céltartalékképzés húzta az UniCreditet

Az UniCredit 887 millió eurós profitot ért el az első negyedévben, ami jelentősen felülmúlta a 430 millió eurós konszenzust, de még a legoptimistább előrejelzést is. A 4,7 milliárd eurós bevétel 400 millióval múlta felül a várakozásokat, elsősorban a magasabb kereskedési eredménynek köszönhetően. A céltartalékképzés nagyon visszafogott, mindössze 167 millió euró volt. A bank megerősítette, hogy az idei évre 3 milliárd eurós adózott eredményre számít, ugyanakkor bevételi előrejelzését enyhén visszafogta.

Évtizedes csúcsot döntött az ArcelorMittal

A társaság 3,24 milliárd dolláros EBITDA eredményt ért el felülmúlva a 3 milliárd dolláros piaci konszenzust. Ezzel a várakozások felső sávját teljesítette a társaság, egyúttal az évtized legmagasabb negyedéves profitját érte el. Az ArcelorMittal a világ legnagyobb nem kínai acélgyártója, így 4,5-5,5%-os kereslet növekedési előrejelzése a tavalyi visszaesést követően egyúttal jó gazdasági barométerként is használható. Főleg az USA-ban és Európában számítanak jelentős növekedésre.

Megemelte idei előrejelzését a Volkswagen

Az első negyedévben a várt 60,3 milliárd eurós árbevétellel szemben 62,4 milliárd eurót ért el a Volkswagen. Üzemi eredménye 4,81 milliárd euró volt, 16%-kal a konszenzus fölött. Az üzemi eredményhányadra vonatkozó előrejelzést az erős első negyedéves eredményt követően a korábbi 5-6,5%-ról 5,5-7%-ra emelte meg a cégcsoport. Főleg a kínai növekedés és az elektromos autók iránti kereslet hatott kedvezően az eredményre. Negatívumként az emelkedő acélárakat és a chip hiányt említette a társaság.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben