Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kezdődik…

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. május 6.   09:37

Erste kommentár Holnap az OTP és a MOL hajnalban megjelenő számaival kezdődik itthon a gyorsjelentési szezon. Mind a két esetben jelentős javulást várunk a tavalyi veszteségeket követően, ami az OTP esetében kisebb, a MOL esetében...

Erste kommentár

Holnap az OTP és a MOL hajnalban megjelenő számaival kezdődik itthon a gyorsjelentési szezon. Mind a két esetben jelentős javulást várunk a tavalyi veszteségeket követően, ami az OTP esetében kisebb, a MOL esetében pedig nagyobb volt. A MOL iparági környezete nagyot javult az elmúlt időszakban. Nem csak az olajárak emelkedtek, de a finomítói vagy épp a petrolkémiai fedezetek is. Azaz nem csak az első negyedév, de valószínűleg az elkövetkező negyedévek is jó, s valószínűleg tovább javuló eredményt fognak produkálni. Ez igaz az OTP-re is. A felfutó hitelezés és a stabilizálódó kamatmarzsok segíthetik a bizniszt, de leginkább a céltartalékok jelentős csökkenése. Ezzel kapcsolatban pedig jó hír, hogy kormányzati oldalról is érzik a hitelvisszafizetési moratórium megfelelő és fokozatos kivezetésének a szükségességét.


Ma enyhe emelkedéssel nyitott a DAX és a BUX is. Valószínűleg ez így is maradhat, hiszen a DAX éppen a 2 napos mozgóátlaggal küzd alulról.

Az USA támogatja az oltóanyagok szellemi tulajdonjogának átmeneti felfüggesztését

Végül ismét a növekedési részvények zárták leggyengébben a napot Amerikában. Az S&P 500 index kevesebb, mint 0,1%-ot emelkedett, a Nasdaq Composite azonban 0,4%-os csökkenéssel zárta a kereskedést.


A Biden-adminisztráció támogatja a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) azon javaslatát, ami átmenetileg felfüggesztené a COVID-19 oltóanyagok szellemi tulajdonjogának védelmét. Ez a lépés lehetővé tenné, hogy a fejlődő országok saját oltóanyagot állítsanak elő, és felgyorsítsák a népesség beoltását.


Jobb előrejelzést közölt a Paypal a vártnál. A második negyedévben 5%-os profit növekedésre és 6,25 milliárd dolláros bevételre számít a vezetőség, ami meghaladja az elemzők 2%-os és 6,16 milliárdos becslését. A teljes év tekintetében a menedzsment megemelte a várakozását, ami szintén meghaladta a konszenzus becslését. A korábbi 17%-os EPS növekedés helyett már 21%-ot vár a vezetőség, illetve 25,8 milliárd dolláros bevételre számítanak. Az elemzők 18%-os eredmény növekedéssel és 25,7 milliárdos bevétellel számolnak az év tekintetében. Az első negyedév szintén jobban sikerült a vártnál. A 6,03 milliárd dolláros bevétel és 1,22 dolláros részvényenkénti eredmény meghaladta a konszenzus 5,88 milliárdos és 1,01 dolláros várakozását.

Tovább romlik Kína és Ausztrália kapcsolata

A háromnapos ünnep után vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 index 1,8%, a Hang Seng pedig 0,4%-ot emelkedik, a CSI 300 index azonban 1,1%-ot esik a nap végéhez közeledve.


Kína ma reggel bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggeszti az Ausztráliával folytatott gazdasági párbeszédet. A lépés csak szimbolikus, ugyanis a két ország gazdasági vezetői már 2017 szeptembere óta nem tárgyaltak egymással.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben