Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Eladási hullám

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. május 5.   09:49

Erste kommentár Tegnap komolyabb eladásokat láthattunk a főbb piacokon. Ez olyan szempontból talán nem meglepetés, hogy számos nagyobb index (DAX, Nasdaq, S&P500…) korrekciós fázisban van, és olyan szempontból sem, hogy...

Erste kommentár

Tegnap komolyabb eladásokat láthattunk a főbb piacokon. Ez olyan szempontból talán nem meglepetés, hogy számos nagyobb index (DAX, Nasdaq, S&P500…) korrekciós fázisban van, és olyan szempontból sem, hogy egyre közelebb érünk az inflációs hullámhoz. Ez pedig nagy valószínűséggel újra és újra fel fogja korbácsolni a kedélyeket a piacokon, még akkor is, ha valamelyik döntéshozó nem is feltétlenül azt mondja, mint amit a piac hallani vél. Tegnap az USA-ban erre volt példa Yellen félreértelmezése, amit aztán helyrerakott, s ennek köszönhetően a Dow Jones a kezdeti „zuhanás” után végül a pozitív tartományban tudott zárni. Amikor az inflációs periódusban mélyebben benne leszünk, akkor valószínűleg még érzékenyebb lesz a piac, és nagy valószínűséggel lesznek olyanok, akik nem fogják bírni „idegekkel”, s inkább a pozíció leépítése mellett döntenek. Vagyis nem árt az óvatosság.


A mai napon a tegnapi nagy esést korrigálja a DAX, és egész szép emelkedést produkál, de elvileg ennek nem kellene akkora mértékűnek lennie, mint a tegnapi csökkenés volt. A BUX tegnap és ma is emelkedik a várható jó MOL és OTP gyorsjelentés előtt.

Az USA-ban újraosztják a fel nem használt vakcinákat

Gyenge nappal folytatódott a hét Amerikában. A technológiai szektor hirtelen erős eladói nyomás alá került, aminek következtében a Nasdaq Composite index 1,9%-os mínuszban zárta a napot. A Dow Jones Industrial Average végül 0,1%-os pluszban zárt, az S&P 500 index pedig a kettő között, 0,7%-ot csökkent.


Biden új célt jelentett be tegnap. A kormány mindent meg fog tenni azért, hogy a 18 év feletti lakosság legalább 70%-a július 4-ig túlessen az első oltáson. Ennek érdekében az államokban felhalmozódott, és fel nem használt vakcinákat oda szállítják, ahol továbbra is erős a kereslet az oltás iránt.


Janet Yellen szerint elképzelhető, hogy Biden fiskális terveinek köszönhetően az amerikai gazdaság túlhevül, aminek következtében a Federal Reserve-nek kamatot kell emelnie.


Amerikában 1979 óta nem született olyan kevés gyermek, mint 2020-ban. Összesen 3,61 millió újszülött jött a világra, ami 4%-os csökkenést jelent 2019-hez képest. A termékenységi ráta 1,64-re esett, amire az adatsor 1940-es indulása óta nem volt példa.

Még ma is zárva van Japán és Kína

A japán és a kínai tőzsde ünnep miatt ma is zárva tart, holnap fognak csak kinyitni.


Egyedül a hongkongi részvénypiac van ma nyitva, ahol a Hang Seng index 0,5%-os csökkenést mutat a nap végéhez közeledve.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott ma reggel a főbb amerikai és európai határidős piacokon.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben