Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tech hét

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. április 26.   10:45

Erste kommentár A hét a nagy technológiai cégekről fog szólni. Az értékesítési számait már korábban közzétevő Tesla ma fog jelenteni, míg holnap a Microsoft és az Alphabet, illetve az AMD és az...

Erste kommentár

A hét a nagy technológiai cégekről fog szólni. Az értékesítési számait már korábban közzétevő Tesla ma fog jelenteni, míg holnap a Microsoft és az Alphabet, illetve az AMD és az Intel eredményével lehetünk gazdagabbak. Ezeket követi majd szerdán a Facebook és az Apple, csütörtökön pedig az Amazon. Azaz izgalmas hétnek nézünk elébe. A várakozások alapvetően optimisták, de az lesz az érdekes, hogy a remélhetőleg többségében jó eredményre hogyan fog reagálni a piac. Az sokat el fog árulni a folytatás tekintetében, ezért árgus szemekkel figyeljük a heti fejleményeket. A pénteki emelkedés ellenére különben pl. az S&P500 esetében is eladási jelzést láthatunk az MACD-n, miközben a hét utolsó kereskedési napján az index történelmi csúcson is járt.


A DAX a pénteki csökkenést követően ma a pozitív tartományban nyitott, de itt is eladási jelzés látható az MACD alapján. Ez pedig csak nagyon ritkán szokott emelkedéssel járni. A BUX esetében pedig a korábbi alulteljesítést követően emelkedést láthatunk.

Újra engedélyezték a Johnson & Johnson oltóanyagát

Erős teljesítménnyel zárult a hét Amerikában, az S&P 500 index 1,4%-ot emelkedett a hét utolsó kereskedési napján.


Péntek este az amerikai egészségügyi hatóságok ismét jóváhagyták a Johnson & Johnson oltóanyagának használatát, így a termékkel már a hétvégén újraindult a lakosság beoltása.


Több demokrata szenátor is egy szűkebb infrastruktúra javaslatot tudna csak támogatni. Joe Manchin és Chris Coons szerint is egy szűkebb, valóban az infrastruktúrára fókuszáló csomagra lenne szükség, amit vállalati adóemelések helyett a használati díjakból lehetne finanszírozni. Biden jelenlegi tervezete tartalmaz egy 400 milliárd dolláros tételt, ami az idősek otthonában lakók és a rokkantak otthoni ellátását támogatná. A demokrata szenátorok joggal állítják azt, hogy ezen tétel még a szó legszélesebb definíciójában sem nevezhető infrastruktúra beruházásnak.

Nem várható sok változás a japán jegybanktól

Vegyes kereskedéssel indul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,5%-ot emelkedik, a Hang Seng és CSI 300 indexek pedig 0,3% illetve 0,5%-os csökkenést mutatnak a záráshoz közeledve.


Az elemzők szerint keddi kamatdöntő ülésén változatlanul hagyja jelenlegi stratégiáját a Bank of Japan, az elemzők a márciusi izgalmak után eseménymentes ülésre számítanak.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben