Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A lemaradó

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. április 20.   10:11

Erste kommentár A magyar piac egyre inkább lemaradó, nem csak a nagy nemzetközi indexekhez, hanem a regionális versenytársakhoz képest is. A múlt héten a BUX volt a legrosszabbul teljesítő index, míg pl. Varsó vagy Prága...

Erste kommentár

A magyar piac egyre inkább lemaradó, nem csak a nagy nemzetközi indexekhez, hanem a regionális versenytársakhoz képest is. A múlt héten a BUX volt a legrosszabbul teljesítő index, míg pl. Varsó vagy Prága elég jól teljesített, s emelkedni tudott. Ha a devizák mozgására nézünk, akkor ott is lemaradók voltunk. Vagyis mintha valamilyen magyar specifikum lenne ebben az alulteljesítésben. Erre a meglepően gyenge magyar beszerzési menedzser index is egy lehetséges magyarázat. Ugyanis márciusban már második hónapja volt a vízválasztónak számító 50 pont alatt a magyar index. Eközben a cseh és a lengyel ipari beszerzési menedzser indexek tovább emelkedtek, és 55 pont környékén vagy éppen a fölött járnak. Habár a magyar és régiós esetben csak moderáltan szoktunk ezekre az indexekre alapozva befektetési döntést hozni, a jelenlegi helyzetben az index március eleji vagy éppen az április 1-i publikálását követően markáns elválás figyelhető meg a tőzsdei index teljesítményében. Ez pláne igaz az április elsején publikált második gyenge adat esetében, ami már nem igazán írható a véletlen számlájára. Azóta a BUX 6 százalékot esett, míg a PX vagy a WIG 5 illetve 3 százalékot emelkedett. Ez a cirka 10 százalékos olló erőteljes változásnak számít három hét időtávon!


A DAX index oldalazva nyitott a tegnapi esést követően, s ma is inkább lefelé hajlik. Az órás dinamikus indikátor tegnap adott eladási jelzést. A BUX ma is gyengén viselkedik, de ez a gyengeség kisebb mértékűnek tűnik, hiszen mi is csak oldalazunk.

A republikánusok inkább a használati díjakat favorizálnák

Gyenge nappal indult a hét Amerikában, az S&P 500 index 0,5%-ot csökkent. Egyedül az ingatlanszektor tudott emelkedni.


A vállalati adóráta megemelése helyett több republikánus politikus is inkább a használati díjak bevezetését szorgalmazná, így az adott infrastruktúra projektért azok fizetnének, akik valójában használják és direkt módon profitálnak belőle.


Gyenge számokat jelentett a United Airlines. Az első negyedévben elért 3,2 milliárd dolláros eredmény megegyezett az elemzői várakozásokkal, a 7,5 dolláros részvényenkénti veszteség azonban alulmúlta a 7 dolláros konszenzust. A légitársaság a második negyedévben 45%-kal alacsonyabb kapacitáskihasználtságra számít, mint 2019 azonos negyedévében. A menedzsment szerint akkor válhat nyereségesség a cég, ha a kihasználtság legalább 65%-ra emelkedik 2019-hez képest.

A japánok legszívesebben lemondanák az olimpiát

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 2,1%-ot csökken, míg a Hang Seng 0,1%, a CSI 300 index pedig 0,4%-os emelkedést mutat a nap végéhez közeledve.


Friss felmérések azt mutatják, hogy a japán lakosság 70%-a nem támogatja az olimpia megtartását. Jun Azumi, volt japán pénzügyminiszter szerint minimum késleltetni kellene az olimpia megrendezését, és felgyorsítani az oltási kampányt. Japán csak áprilisban kezdte beoltani a lakosságot, és eddig csak a 65 év felettiek kaptak oltást.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben