Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Dübörög a…

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. április 8.   10:05

Erste kommentár A Duna House tegnap este tette közzé teljesítménymutatóit, amelyek kirobbanó értéket mutatnak. Az év a becsült tranzakció szám tekintetében nagyon erősen indult az országban....

Erste kommentár

A Duna House tegnap este tette közzé teljesítménymutatóit, amelyek kirobbanó értéket mutatnak. Az év a becsült tranzakció szám tekintetében nagyon erősen indult az országban. 10 éve nem látott mértékben cseréltek gazdát a lakások az első negyedévben, ami mostanra közelíti a havi 16.000 darabot, és további növekedés várható. Ráadásul ez a jó kezdés nem csak Magyarországra igaz, hanem Csehországra és Lengyelországra is. A lengyel építőipari cégek egymás után teszik közzé jobbnál jobb eredményüket, ráadásul az idei évben további javulást várnak. Ugyanakkor a hitelezési volumen itthon elmaradást mutat a tavalyi első negyedévhez képest, míg Lengyelországban erőteljes, 10 százalék körüli növekedés látható. A magyarországi gyengébb teljesítmény mögött a hitelezési engedélyeztetésben bekövetkező csúszások a ludasok amiatt, hogy az év elejével újabb támogatott hitelek is megjelentek a piacon. Ugyanakkor a hitelezési kérelmek száma és értéke jóval meghaladja a tavalyi adatokat, s idén márciusban soha nem látott értéket ért el. Ez persze azt is sugallja, hogy a bankok hitelnövekedése még talán kissé visszafogott lesz az első negyedévben, de valószínűleg hatalmas robbanást láthatunk majd a második negyedévben. Ez pedig az OTP árfolyamára lehet komoly kihatással a magyar részvénypiacion.


A mai napon a jó nemzetközi hangulatnak köszönhetően ismét emelkedéssel próbálkozik a DAX, de a technikai indikátorok még mindig nem támogatják ezt. A BUX is kismértékű emelkedéssel kezdte a napot.

A G20 országok pozitívan fogadták Janet Yellen adóreform javaslatát

Nem sok mozgást láthattunk a tegnapi kereskedés során. A Dow Industrial Average és a Nasdaq Composite gyakorlatilag változatlan maradt, az S&P 500 index 0,2%-ot emelkedett.


Ahhoz, hogy a Biden által tervezett, a belföldi és külföldi vállalati eredményeket érintő adóemelések ne csökkentsék az amerikai nagyvállalatok nemzetközi versenyképességét, a vállalati adórátáknak nemzetközileg kellene emelkedni. Ezt szorgalmazza Janet Yellen is, és szerencséjére a G20 országok támogatják a javaslatot. A pénzügyminiszterek tegnapi virtuális találkozója után Daniele Franco olasz pénzügyminiszter, aki a találkozót vezette, azt nyilatkozta, hogy Yellen javaslatai konzisztensek a G20 céljaival. Véleménye szerint már júliusban megállapodás születhet a multinacionális vállalatok nemzetközi adózásáról. Amennyiben sikerül dűlőre jutni, úgy vélhetően az amerikai technológiai vállalatok európai adózásának kérdésére is pont kerülhet.


Nem tartalmazott meglepetést a Fed jegyzőkönyve. A jegybankárok erősebb gazdasági növekedésre és inflációra számítanak, ugyanakkor nem tettek utalást a vásárlási programok csökkentésére. Véleményük szerint még több időre van szükség ahhoz, hogy olyan szintre érkezzen az amerikai gazdaság, ami mellett már nem lesz szükség a rendkívüli vásárlási programok fenntartására.

Javul a fogyasztói bizalom Japánban

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,1%-ot csökken, a Hang Seng és a CSI 300 index pedig 1,0% és 0,2%-ot emelkedik a záráshoz közeledve.


A japán fogyasztói bizalmi index 33,9-ről 36,1-ra emelkedett februárban, az elemzők 35,5-re számítottak. Utoljára 2020 februárjában volt magasabb az index mint most.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben