Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az európai részvénypiacok ledolgozták a járványt

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. április 7.   09:39

Továbbra is nagy a bizonytalanság az AstraZeneca vakcinája körül Az európai részvénypiacok tegnap reggeli lelkesedése délutánra alábbhagyott, de a FTSE 100 még így is 1,3%-ot, a DAX 0,7%-ot, a CAC40 pedig 0,5%-ot emelkedett. A...

Továbbra is nagy a bizonytalanság az AstraZeneca vakcinája körül

Az európai részvénypiacok tegnap reggeli lelkesedése délutánra alábbhagyott, de a FTSE 100 még így is 1,3%-ot, a DAX 0,7%-ot, a CAC40 pedig 0,5%-ot emelkedett.


A STOXX EUROPE 600 index tegnap ledolgozta a járvány miatti esését és egyúttal új csúcsra emelkedett. Ehhez 13,5 hónapra volt szüksége az indexnek.


A Bloomberg által megszerzett, az Európai Bizottság számára készített dokumentum alapján június végére a meghatározó európai gazdaságok (Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország) esetében 57-61% között lehet a teljes lakosságra vetítve a beoltottak aránya. Bár az egyes országok demográfiai adottsága eltérő, de a teljes lakosság 55-60%-a megfeleltethető a felnőtt lakosság 70%-ának. Vagyis a tagországok egy jelentős részében már június végére elérhető a 70%-os átoltottsági cél, amit korábban a nyár végére tűztek ki. Főként a Pfizer/BioNTech vakcina szállítmányok futhatnak fel a közeljövőben, amiből 200 millió darab érkezhet az EU-ba a második negyedév során.


Továbbra is nagy a bizonytalanság az AstraZeneca vakcinája körül. Az Európai Gyógyszerfelügyelet egyik illetékese azt nyilatkozta, hogy egyértelmű kapcsolat van a ritka esetben jelentkező vérrögképződési zavarok és az oltások között. Az Európai Gyógyszerügynökség ma, vagy legkésőbb holnap tart tájékoztatást a vizsgálat eredményeiről. A vakcina egyébként akár abban az esetben is forgalomban maradhat, ha tényleg növeli a vérrögképződés kockázatát, amennyiben ez nem jelentős és a bizottság úgy találja, hogy az oltás haszna meghaladja annak kockázatait.


Mától Nagy-Britanniában is oltanak a Moderna vakcinájával is, így már háromfajta oltást alkalmaznak a szigetországban is. A Moderna bevezetésére a vártnál két héttel korábban került sor.

Pesszimista a jelenlegi üzleti évre a Ryanair

A Ryanair ma jelentette be, hogy a március végével zárult 2021-es üzleti évben 800-850 millió euró közötti veszteséget szenvedett el, ami némileg jobb, mint a korábbi 850-950 millió eurós előrejelzésük. Ugyanakkor a jelenlegi 2022-es üzleti évre meglehetősen negatív üzenetet fogalmaztak meg. Az utasszámot tekintve a korábbi 80-120 milliós becslésnek ma már inkább az alsó felét tartják reálisnak, míg a járványt megelőzően még évi 149 millió utasuk volt. A gyenge várt forgalom miatt a jelenlegi üzleti évre nulla körüli eredményre számítanak, ami csalódás a piac 300 millió eurós várakozáshoz képest. Összességében negatívnak tekinthető a Ryanair előrejelzése, ami akár a többi, elsősorban fapados légitársaságra is negatívan hathat a mai kereskedésben.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben