Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nyitva

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. április 7.   09:34

Erste kommentár Cirka egy hónappal az erős zárást követően kinyitottunk. Változik a boltok nyitvatartása, jön a négyzetméter szabály, és a kijárási tilalom időtartama is rövidül két...

Erste kommentár

Cirka egy hónappal az erős zárást követően kinyitottunk. Változik a boltok nyitvatartása, jön a négyzetméter szabály, és a kijárási tilalom időtartama is rövidül két órával. Ugyanakkor a szállodák és az éttermek egyelőre zárva maradnak. Sokakban felmerül, hogy akkor itthon is itt a tőzsdei száguldás ideje. Pedig nem. Semmi olyan nem történt, ami komoly változást jelentene akár a tőzsdei cégek életében, vagy ahhoz képest, amire számítottunk. A tőzsdei száguldás ideje igazándiból már régóta itt van, s ehhez képest a magyar piac teljesítménye siralmas. Kb. 2.000 ponttal vagyunk elmaradva a történelmi, a járvány előtti csúcstól, miközben az EUROSTOXX600 már csúcsra emelkedett, a DAX indexről meg nem is beszélve. Igaz, az vigasztalhat, hogy a régiós társak esetében is hasonlót tapasztalhatunk. A prágai PX index mintegy 5 százalékkal marad el a korábbi csúcsától, míg a varsói WIG index több mint 10 százalékos lemaradást mutat. Pedig ennek a régiónak felül kellene teljesíteni, de ez még nem jött meg. Reméljük ez is megérkezik hamarosan.


A DAX ma is emelkedéssel kezdte a napot, pedig a napon belüli indikátorok alapján inkább lefelé kellene menni. A BUX a tegnapi csúnya zárást követően enyhén emelkedik.

Bezos támogatja Biden tervét

A hét második kereskedési napján enyhe mínuszban zárt az amerikai részvénypiac, az S&P 500 0,1%-ot csökkent. Érdekes módon a ciklikus és a növekedési részvények együtt csökkentek.


Jeff Bezos, az Amazon ügyvezetője támogatja Biden infrastruktúra programját és a vele járó vállalati adóemeléseket is. Bezos álláspontja azért is figyelemre méltó, mert a változások egyik legnagyobb elszenvedője az Amazon lenne. A társaság effektív adórátája 9,4% volt 2020-ban, ami kevesebb, mint fele a jelenlegi 21%-os adókulcsnak.


A sikeres oltási kampánynak köszönhetően egyre jobban kezd beindulni az USA gazdasága. A gazdasági korlátozások visszavonásának következtében az elmúlt két hétben az éttermek hitel- és bankkártya forgalma országos átlagban magasabb volt, mint 2019 azonos időszakában. Pozitív növekedésre utoljára tavaly márciusban volt példa.


Amerikában a 65 év feletti korosztály 76%-a már legalább egy oltással rendelkezik, 57%-uk pedig már teljes védettséget élvez. A 18 év felettiek 42%-a már megkapta az első oltást, ez a szám pedig egyre gyorsabban fog emelkedni. Az elmúlt hét napban átlagosan napi 3 millió oltást sikerült beadni.

Javulnak a japán gazdasági kilátások

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,1%-ot emelkedik, míg a Hang Seng 0,7%, a CSI 300 index pedig 1,2%-ot csökken a nap végéhez közeledve.


Az gazdasági ciklus szempontjából előremutató statisztikákból összeállított Composite Leading Index a februári 98,5-ről 99,7-re emelkedett Japánban, ami megegyezett az elemzők várakozásával. 2018 júniusa óta nem volt ilyen magas az index értéke.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon, a főbb indexek közül egyedül a DAX volt mínuszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben