Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Optimizmus

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. március 26.   09:34

Erste kommentár Kitört az optimizmus, ami persze nem előélet nélküli. Biden szerint az első 100 napjában nem 100, hanem 200 millió embert fognak beoltani, ami praktikusan azt jelenti, hogy a 330 milliós országban addigra elérik a...

Erste kommentár

Kitört az optimizmus, ami persze nem előélet nélküli. Biden szerint az első 100 napjában nem 100, hanem 200 millió embert fognak beoltani, ami praktikusan azt jelenti, hogy a 330 milliós országban addigra elérik a nyájimmunitást. A Fed bejelentette, hogy június 30-át követően engedélyezi a bankoknak az osztalékfizetést, persze ehhez át kell menni a folyamatban lévő stresszteszten. Az a gyanúnk, hogy ha már most bejelentik a bankok „szabadságát” az év közepétől, akkor az eredmények nem rosszak. Itthon jön két újabb oltóanyag, melyek közül az egyik az AstraZeneca generikus verziója, s mind a kettőt jóváhagyták a kanadai hatóságok. A kormányzat amúgy is arra számít, hogy április második felére beoltunk 2,5 millió ember, s akkor megkezdik a fokozatos nyitást itthon is.


Mindeközben a DAX index tegnap leszúrt a 20 napos mozgóátlag közelébe, ahonnan nagyot pattant. Így nem lett meg az eladási jelzés a napos grafikonon, viszont az óráson megjött a vételi jelzés. Így most egy ideig mehetünk fölfelé. A DAX és a BUX is a pozitív tartományban kezdte a mai kereskedést.

Biden megtartotta első sajtótájékoztatóját

Nagyot fordult tegnap a részvénypiac, a ciklikus papírok felülteljesítették a növekedési részvényeket. Az S&P 500 index 0,5%-ot emelkedett. A telekommunikációs és informatikai szektorok kivételével a piac minden szegmense emelkedett.


Első sajtótájékoztatóján az amerikai elnök azt nyilatkozta, hogy tervei szerint a 2024-es választáson is indulni fog. Biden azt is bejelentette, hogy az oltási kampány jelen üteme mellett elnökségének első száz napjában nem 100, hanem 200 millió adag oltást fognak tudni beadni a hatóságok. A következő gazdasági akciótervéről azonban nem árult el részleteket az elnök.


A Federal Reserve június 30-tól felfüggeszti a bankok osztalék fizetésére és részvény visszavásárlására vonatkozó korlátozásokat, amiket egy éve a vírushelyzetre való tekintettel vezetett be. Azon bankoknál azonan, akinek nem sikerül átmenni az idei stresszteszten, a korlátozás a harmadik negyedév végéig életben marad.

A PBOC szerint 6% alá csökkent a potenciális növekedés

Erős emelkedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 1,6%, a Hang Seng 1,7%, míg a CSI 300 index 2,3%-os emelkedést mutat a nap végéhez közeledve.


A kínai jegybank legfrissebb publikációja szerint a következő öt évben 5-5,7% között tud növekedni a kínai gazdaság anélkül, hogy megemelkedne az inflációs nyomás. A PBOC szerint a hagyományos fiskális és monetáris lazítás képtelen a potenciális növekedés megemelésére, magasabb növekedést csak növekvő adósság árán képesek elérni, ami hosszútávon azonban növeli a rendszerszintű kockázatokat is. Ennek megfelelően a monetáris politika feladata az, hogy a tényleges és potenciális növekedést szinkronba hozza. A jegybank ezen kijelentését úgy is lehet értelmezni, hogy amennyiben a növekedés meghaladná a becsült potenciált, úgy a kínai monetáris politika szigorodásnak indulna. Az idei évtől a Kínai Kommunista Párt 6% feletti növekedésre számít, az elemzői konszenzus pedig több 8%-ot vár, vagyis a jegybank definíciója szerint a monetáris politikának szigorodnia kellene az idei évben.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben