Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint nagyot esett a Nasdaq

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. március 25.   09:37

Erste kommentár Tegnap nagyot esett a Nasdaq, de a befektetők már mintha immunisak lennének az ilyen jellegű mozgásokra. Most is a tankönyvi mozgás teljesült. Nevezetesen az S&P500 kisebbet, míg Dow Jones szinte semmit sem esett. Ázsiában...

Erste kommentár

Tegnap nagyot esett a Nasdaq, de a befektetők már mintha immunisak lennének az ilyen jellegű mozgásokra. Most is a tankönyvi mozgás teljesült. Nevezetesen az S&P500 kisebbet, míg Dow Jones szinte semmit sem esett. Ázsiában nem is foglalkoztak a „csúnya” amerikai mozgással és alapvetően emelkedtek az indexek. Mindeközben a DAX ma reggel is lefelé nyitott, de a rövid, napon belüli indikátorok alapján akár emelkedésnek is indulhatna az index. Másrészt hosszabb távon azért egyre közelebb kerülünk egy korrekcióhoz, aminek nem kellene hatalmasnak lennie. Mindenesetre az eladási jelzés akár már ma is megérkezhet, ha nem „szedi” össze magát az index napközben. Itthon inkább oldalazást látunk, ami enyhe fölfelé való elmozdulást jelent a reggeli órákban.

Biden jövő héten tervezi bemutatni következő gazdasági akciótervét

Ismét gyenge napot hagyott maga mögött az amerikai részvénypiac. A S&P 500 0,6%, a Nasdaq Composite pedig 2,0%-os mínuszban zárta a kereskedést. A legnagyobb vesztesek ismét a technológia részvények voltak, annak ellenére, hogy a kötvényhozamok csak oldalaztak.


A héten a média már elkezdett spekulálni Biden infrastruktúra csomagjáról, tényleges információ azonban még nem áll rendelkezésre. Ez jövő héten változhat, az elnök ugyanis a tervek szerint március 31-én pittsburghi látogatása során leránthatja a leplet a 3 ezermilliárd dollárra becsült gazdasági csomagjáról.


A februári 7 éves állampapír aukció után, ami a piaci szereplők szerint az elmúlt évtizedek egyik leggyengébben sikerült árverésének minősül, minden figyelem a ma megrendezésre kerülő szintén 7 éves aukcióra fog összpontosulni. Magyar idő szerint este 6 órakor fog lezajlani az állampapírok értékesítése.

A japán jegybank máris megnövelte ETF vásárlási ütemét

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 1,1%, a Hang Seng index 0,2%-ot emelkedik, míg a CSI 300 kevesebb mint 0,1%-os csökkenést mutat a nap végéhez közeledve.


A Bank of Japan múlt pénteken törölte el az évi 6 ezermilliárd jen ETF vásárlási célját, aminek a stratégia fenntarthatóságának javítása volt az elsőszámú célja. Nem több mint két nap telt el a változás óta, amikor a TOPIX index kedden 2%-ot esett. Ez a februári több évtizedes csúcstól számolva csupán 4%-ot jelent, a Bank of Japan mégis megnövelte napi vásárlásának mértékét. Az idei évi 51,3 milliárdos átlag helyett 71,3 milliárd jenért vásárolt a jegybank, ami az idei év legnagyobb vásárlásának számít.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek pluszban, az európaiak mínuszban voltak ma reggel.

A MOL 16 új töltőállomást vesz Szlovákiában

A MOL 16 töltőállomást vesz Szlovákiában a Lukoiltól a mostani 254 benzinkút mellé. A cég a Fresh Corner koncepciót is kiterjeszti az új állomásokra. A vállalat korábban Romániában is megállapodott a kormánnyal egy új koncesszióról, mely szerint a Rompetrollal közösen 13 töltőállomást fognak üzemeltetni az országban lévő új nagyforgalmú utak mentén. A MOL 243 töltőállomással rendelkezik Romániában. A hír semleges, de mutatja a MOL stratégiai irányát. Az elmúlt időszakban a cég legsikeresebb része a kiskereskedelem volt.

Richter és OTP közgyűlési előterjesztések

A Richter és az OTP is közzétette közgyűlési előterjesztéseit. Mindkét cégnél a szokásos napirendi pontok szerepelnek. A Richter megerősítette a részvényenkénti 225 forintos osztalékjavaslatát. Az OTP nem fizet osztalékot. Az OTP megújítja a saját részvény vásárlási programját.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben