Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mindenki nyugodjon meg!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. március 22.   10:28

Erste kommentár Mindenki nyugodjon meg, mondják az alapkezelők! Lesz infláció, de nem lesz rossz! Igaz, hogy többet kell majd fizetni az árukért, de több pénzünk is lesz, így végül több árut tudunk a szatyrunkba...

Erste kommentár

Mindenki nyugodjon meg, mondják az alapkezelők! Lesz infláció, de nem lesz rossz! Igaz, hogy többet kell majd fizetni az árukért, de több pénzünk is lesz, így végül több árut tudunk a szatyrunkba rakni, magyarázzák az amerikai alapkezelők. Ugyanis ki lesznek, ki vannak tömve az állami pénzekkel Bidentől. S különben is, a 30 éves jelzáloghitel kamat még mindig csak 2 százalék, ami igencsak messze van a „szokásos” 5 százaléktól és nagyon messze a 80-as években látott 18 százalék feletti értékektől. A többség különben azt várja, hogy az elkövetkező hónapokban a 10 éves hozam tovább fog emelkedni, s ez zavarokat fog okozni a tőzsdéken. Természetesen ez alól kivételt jelentenek az árazási erővel rendelkező, vagy éppen a nyersanyag termelő vállalatok.


A mai napon megint oldalazást láthatunk a DAX indexben, pedig pl. az amerikai 10 éves hozam visszajött 1,7 százalék alá, míg a német hasonlóan hosszú kötvény -33 bázispont környékén stagnál. Itthon enyhe emelkedést láthatunk, elsősorban az OTP-nek köszönhetően, amelyre a Goldman a korábbi 15.800 forintról 16.400 forintra emelte a célárat.

Egyre gyorsul a vakcinák gyártási üteme

Vegyes kereskedéssel zárult a hét utolsó napja. A Dow Jones Industrial Average 0,7%-ot csökkent, a Nasdaq Composite 0,8%-ot emelkedett, az S&P 500 pedig a kettő között gyakorlatilag változatlan értéken zárta a pénteki kereskedést.


Az Evercore ISI felmérése szerint márciusban 132 millió adagot fognak előállítani Amerikában a három engedélyezett oltóanyagból, ami közel háromszorosa a februári 48 millió adagnak. Az egyre gyorsuló tempót csak részben magyarázza a Johnson & Johnson termékének jóváhagyása, a társaság ugyanis csak 20 millió dózist tervez legyártani március végéig.


A gyártás mellett az oltások adminisztrációja is egyre gyorsul. A John Hopkins felmérése szerint az elmúlt két hétben átlagosan közel 2,5 millió dózist sikerült beadni Amerikában.


Ahogy az már a találkozó előtt és a csütörtöki nap után is sejteni lehetett, az alaszkai tárgyalások nem hoztak érdemi előrelépést az USA és Kína között.

Nem változtak a kínai kamatok

Vegyes kereskedéssel indul a reggel Ázsiában. A Nikkei 225 2,1%-ot csökken, a Hang Seng változatlan, a CSI 300 index pedig 1%-ot emelkedik a záráshoz közeledve.


A vártnak megfelelően az egy és ötéves benchmark banki kamatok is változatlanok maradtak 3,85% és 4,65%-on. A banki hitelek kamatának legfontosabb meghatározója a PBOC kamatpolitikája, ami 2020 áprilisa óta nem változott.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, a főbb indexek közül egyedül a Nasdaq volt pluszban.

MOL közgyűlés

A MOL április 15-ére hívta össze közgyűlését. A járványhelyzet miatt az igazgatóság fogja meghozni a közgyűlési határozatokat.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben