Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lehet örülni?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. március 10.   09:48

Erste kommentár Tegnap az OECD jelentősen megemelte a világ idei és jövő évi GDP növekedési kilátásait. Az idei évre már 5,6 százalékos növekedést várnak, ami 1,4 százalékponttal magasabb,...

Erste kommentár

Tegnap az OECD jelentősen megemelte a világ idei és jövő évi GDP növekedési kilátásait. Az idei évre már 5,6 százalékos növekedést várnak, ami 1,4 százalékponttal magasabb, mint ami a három hónappal ezelőtti előrejelzésben volt, a jövő évit viszont csak 0,3 százalékponttal 4 százalékra emeleték. Míg az EU kilátásai 0,3 és 0,5 százalékponttal 3,9 és 4 százalékra emelkedtek az idei és a jövő év tekintetében, addig az USA-é 3,3 százalékponttal 6,5 százalékra ugrott az idei évre nézve, míg a jövő évi adat 0,5 százalékponttal 4 százalékra emelkedett. Ennek köszönhető, hogy az amerikai elemzők, na meg a befektetők is oly optimisták! Ezért, meg azért is, mert ma délután 5 óra körül a Képviselőházban is elfogadhatják az 1.900 milliárd dolláros csomagot, amit Biden ma akár alá is írhat, tegnap nagy volt az öröm a tengerentúlon. A Nasdaq közel 4 százalékot emelkedett, miközben a Dow Jones alig mozdult. A hosszú hozamok is csökkentek mind az USA-ban, mind Európában. Egyelőre úgy tűnik, hogy egy szokásos korrekciót láthatunk az eső-emelkedő trendben (technológia-kötvény hozam).


A DAX a negatív kezdést követően kicsit emelkedik, de a rövidtávú indikátorok azt sugallják, hogy a negatív tartományban fog zárni. A BUX is kicsit emelkedik a reggeli órákban.

Erős pluszban zártak a növekedési részvények az USA-ban

Miután hétfő estére a Nasdaq Composite index több mint 10%-os veszteséget szenvedett februári rekord értékéhez képest, szerdán jelentős reakció érkezett. Az index 3,7%-os emelkedést produkált, a Dow Jones Industrial Average azonban csak 0,1%-ot tudott emelkedni. A legnagyobb korrekciót elszenvedő növekedési részvények teljesítettek a legjobban, a Tesla 20%-ot emelkedett a tegnapi kereskedés során.


A Képviselőház ma reggel fog szavazni a Szenátus által elfogadott 1.900 milliárd dolláros mentőcsomagról. Mivel a progresszívek is támogatják a Szenátus verzióját, így várhatóan ismét elfogadják a tervezetet. Ebben az esetben Biden akár már ma törvénybe iktathatja a mentőcsomagot.

Továbbra is gyenge a kínai infláció

Relatíve kimért kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng index változatlan, a CSI 300 index pedig 0,6%-os emelkedést mutat a nap végéhez közeledve.


Év per év alapon februárban 0,2%-kal csökkentek a kínai fogyasztói árak. Az elemzők a januári 0,3%-os csökkenéssel megegyező adatra számítottak. A maginfláció 0% volt, ami a januári -0,3%-ot leszámítva 2009 óta a legalacsonyabb érték.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős piacok is mínuszban voltak ma reggel.

Az INA 20%-os részesedést szerzett Egyiptomban

Az INA 20%-os részesedést vásárolt az East Damanhur nevű kutatási területben Egyiptomban. Az operátor az országban 45 éves tapasztalattal rendelkező német Winteshall. A hír semleges a MOL-ra nézve.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben