Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kis lépésekkel nyit Németország

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. március 4.   10:20

A Bundesbank elnöke és az EKB alelnöke is a hozamokról beszélt A DAX 0,3%-ot, a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 0,9%-ot emelkedett tegnap. A pénzügyi szektor, azon belül is a bankok, továbbá a diszkrecionális fogyasztási cikkek gyártói...

A Bundesbank elnöke és az EKB alelnöke is a hozamokról beszélt

A DAX 0,3%-ot, a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 0,9%-ot emelkedett tegnap. A pénzügyi szektor, azon belül is a bankok, továbbá a diszkrecionális fogyasztási cikkek gyártói húzták tegnap az európai részvénypiacot. A közműszolgáltatók viszont kimondottan gyengén teljesítettek.


Angela Merkel engedett a társadalmi nyomásnak és jövő hétfőtől némileg lazítanak a járványügyi intézkedéseken Németországban. Újra kinyithatnak a könyvesboltok, a virágárusok és a kertészetek is. További lazításokról kéthetente döntenek majd, ha azt a járvány adatok lehetővé teszik. A tartományok vezetőivel március 22-én egyeztet ismét a kancellár.


Tegnap Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke egy TV interjúban beszélt a hozamok emelkedéséről. Szerinte a hozamemelkedés mértéke nem aggasztó, de ettől függetlenül szükség esetén készek beavatkozni. Weidmann egyébként a héják táborát erősíti az EKB-ban, vagyis inkább a szigorúbb monetáris politika hívének tekinthető.


Az EKB alelnöke, Luis de Guindos a normalizálódás jeleként tekint a hozamok emelkedésére, ami nagyon alacsony szintről kezdődött. A hozamspread-ek alakulásával kapcsolatban pedig kimondottan elégedetten nyilatkozott, hiszen nincs jelentős spread tágulás, ami aggodalomra adna okot.


Március 22-tól a Beiersdorf részvényeit a Siemens Energy fogja váltani a DAX indexben.

Idén is gyenge évre számít a Lufthansa

A Lufthansa ma reggel publikálta negyedik negyedéves eredményét. A társaság EBIT vesztesége 1,3 milliárd euró lett, ami némileg jobb, mint a várt 1,4 milliárd eurós veszteség. A 2,59 milliárd eurós árbevétel is enyhén felülmúlta a 2,52 milliárdos várakozást. Ugyanakkor 2021-re nézve nem optimista a menedzsment. Mindössze annyit kommunikálnak, hogy a korrigált EBITDA kisebb veszteséget fog mutatni, mint az idei 5,45 milliárd euró. A nyári hónapokra 40-50%-os kapacitás kihasználtsággal számolnak, ami elmarad a korábbi 40-60%-os előrejelzésüktől és a Ryanair 60-70% közti céljától is. Továbbra is az évtized közepére várják csak, hogy ismét sikerül a járvány előtti szintet elérniük.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben