Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem erőltette meg magát az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. március 3.   10:23

Még jövőre sem kell betartani az adósságszabályt A DAX 0,2%-ot, a CAC40 0,3%-ot, a FTSE100 0,4%-ot emelkedett tegnap. Az előző naphoz hasonlóan ismét a nyersanyag-kapcsolt részvények vezették az emelkedést. Már a hétfőnként...

Még jövőre sem kell betartani az adósságszabályt

A DAX 0,2%-ot, a CAC40 0,3%-ot, a FTSE100 0,4%-ot emelkedett tegnap. Az előző naphoz hasonlóan ismét a nyersanyag-kapcsolt részvények vezették az emelkedést.


Már a hétfőnként publikált heti PEPP vásárlási adatokból is sejteni lehetett, hogy a múlt héten az EKB inkább csak a szavak szintjén volt aktív, míg piaci jelenléte kevésbé volt erőteljes. De erről csak a tegnapi adatok alapján kaphattunk teljes képet, mert ekkor közölték a kötvényvisszahívások hatását is figyelembe vevő bruttó vásárlási értéket, ami 16,9 milliárd euró volt. Vagyis az összkép némileg jobb lett, mint amit a hétfői adat mutatott, de az elmúlt négy hétben még így is most volt a legalacsonyabb a vásárlási volumen, hiszen a korábbi hetekben rendre 18 milliárd euró fölötti összegeket láthattunk. Közben az aktív kommunikáció tegnap is folytatódott, Fabio Panetta szólalt fel a hozamok emelkedése ellen.


A kiszivárgott hírek szerint az Európai Unió jövőre is felfüggesztheti az adósságszabályt, ami 3% alatti költségvetési hiányt és 60%-os GDP-arányos államadósságot ír elő a tagállamok részére, vagy ha ezek nem teljesülnek, akkor legalább törekedni kell a konvergenciára a célszámok felé. A szabály alkalmazását még tavaly májusban függesztették fel a koronavírus miatt, és a jelek szerint nem igyekeznek azt gyorsan visszahozni, hogy ezzel is lehetőséget adjanak a fiskális élénkítésre a járvány gazdasági hatásainak kezelésére.


Hétvégétől szigorítanak a járványügyi korlátozásokon Olaszországban. Ismét életbe lép az éjszakai kijárási tilalom és korlátozzák az egyes régiók közti utazásokat is. A szigorítás egyelőre egy hónapra szól.


Kettős nyomás alatt van Angela Merkel. A járványhelyzet és a fertőzőbb mutánsok megjelenése a korlátozások fenntartását indokolná, de a lakosság belefáradt a hónapok óta tartó szigorba és lazítást követel. Angela Merkel ma egyeztet a tartományok vezetőivel, melynek eredményeként valószínűleg némileg enyhíthetik a magánrendezvényekre vonatkozó szabályt.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben