Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó hírek érkeztek a tengerentúlról

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. március 3.   10:17

Erste kommentár Biden szerint már május végére, azaz az eddig vártnál két hónappal korábban rendelkezésre fog állni elég oltóanyag az USA-ban ahhoz, hogy minden felnőttet beolthassanak. Ezt az is segíti,...

Erste kommentár

Biden szerint már május végére, azaz az eddig vártnál két hónappal korábban rendelkezésre fog állni elég oltóanyag az USA-ban ahhoz, hogy minden felnőttet beolthassanak. Ezt az is segíti, hogy a J&J (Janssen) oltóanyagot a Merck is elkezdi gyártani – ahogy Biden fogalmazott – a második világháborús összefogás szellemében. Ez azért is jelentős lépés, mert ezt az oltóanyagot elég egyszer beadni ahhoz, hogy kialakuljon a védettség. Az elnök azt is szorgalmazta, hogy a tanárokat minél előbb, március végéig oltsák be, hogy az iskolák újranyithassanak. Mindeközben Texasban március 10-től megkezdődik az újranyitás. Közben az 1.900 milliárd dolláros élénkítő csomagról is folynak az egyeztetések. Valószínűleg a jövő héten elfogadhatják, igaz talán picit kisebb méretben. Viszont a 3.000 milliárd dolláros infrastruktúra csomag már keményebb dió lesz, nem csak a piaci szereplők szerint, de a döntéshozók is így látják.


A jó hírek hatására a DAX emelkedik, miközben a rövidtávú technikai kép alapján ez az emelkedés moderált maradhat, sőt akár kisebb is lehet a nap végére. Itthon pedig megint alulteljesítünk, az után, hogy az OTP talán jogosan korrigál egy elég erőteljes, néhány nap alatt bekövetkezett 1.000 forintos emelkedést követően, miközben a MOL-ban is láthattunk egy rövid, de annál intenzívebb száguldást. Így ez a megálló talán elfogadható. Igaz, az OTP emelkedésének korrekciója remélhetőleg a vége felé jár a korábban hagyott rés (13.650 forint) betöltésével. Lejjebb a 20 és a 30 napos mozgóátlagok (13.450 és 13.500 között) lehetnek kapaszkodók.

Gyorsabban beolthatják az USA lakosságát

Negatív hangulatban folytatódott a hét Amerikában. Az S&P 500 index 0,8%-ot csökkent, egyedül a nyersanyag szektor tudott emelkedést felmutatni.


Joe Biden tegnap bejelentette, hogy a Johnson & Johnson vakcináját a Merck is gyártani fogja. Ezzel a lépéssel az elnök szerint május végére az összes felnőtt számára elérhető lesz a védőoltás, két hónappal korábban, mint ahogy korábban várták.


A vírus visszahúzódásának és az egyre szélesebb körű átoltottságnak köszönhetően Texas kormányzója bejelentette, hogy március 10-től az összes vállalkozás 100%-os kapacitás mellett működhet, és még csak maszkot sem kell viselni az állampolgároknak.


Az 1.900 milliárd dolláros mentőcsomag mihamarabbi elfogadásának érdekében Biden hétfőn és kedden is találkozott demokrata szenátorokkal. Amennyiben sikerül megegyezni a részleteket illetően, úgy a Szenátus napokon belül szavazhat a csomagról.

Érkeznek a szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexek

Pozitív hangulatban folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 0,5%, a Hang Seng 2,3%, a CSI 300 index pedig 1.9%-os emelkedést mutat a nap végéhez közeledve.


Nem sokat változott a japán szolgáltatópar helyzete februárban. Az IHS Markit által publikált beszerzési menedzser index a januári 46,1-ről 46,3-ra emelkedett.


A Caixin által összeállított kínai szolgáltatóipari PMI beszerzési menedzser index 52,0-ról 51,5-re csökkent, ami megegyezik az elemzői konszenzussal.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott az amerikai és az európai határidős piacokon is ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben