Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem emelkednek, mégsem mennek tovább!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. március 2.   09:41

Erste kommentár Nem emelkednek a hozamok. Az amerikai 10 éves kicsivel 1,4 százalék fölött stagnál, miközben a német 10 éves hozam tovább csökken, s újra mínusz 34 bázispont környékén...

Erste kommentár

Nem emelkednek a hozamok. Az amerikai 10 éves kicsivel 1,4 százalék fölött stagnál, miközben a német 10 éves hozam tovább csökken, s újra mínusz 34 bázispont környékén jár. Ennek ellenére ma mintha megállóba kerülnének az indexek, és alapvetően korrekciós mozgásokat láthatunk az után, hogy Ázsiában csökkentek az indexek. A kínai bankfelügyelet vezetője szerint a fejlett piacokon lufi van, s ezért erős tőkeáramlás irányul a kínai piac felé, de nem fogják engedni, hogy ott is lufit fújjanak a külföldi befektetők. Így a tegnapi jelentős emelkedést követően Európába is megérkezett a korrekció, és ez néz ki Amerikára is, ahol a Nasdaq ugyan 3 százalékot ralizott, de így is csak a 3 napos mozgóátlagig emelkedett. Azaz nem történik semmi különös, ha ma esnek egy picit az indexek.

Erős kezdéssel indult a hét Amerikában

Kivétel nélkül az összes szektor pozitív teljesítménnyel zárta a tegnapi napot a tengerentúlon. Az S&P 500 index 2,4%-ot emelkedett, a Nasdaq Composite 3,0%-os pluszban zárt.


Az napi új betegek hét napos mozgóátlaga az elmúlt napokban 67 ezer körül mozog, az átoltottság azonban tovább emelkedik. A 18 év feletti lakosság 20%-a már legalább egy oltást megkapott. Továbbra is napi átlag 1,3-1,4 millió oltást sikerül beadni, ami havi szinten 40 millió dózisnak felel meg.


Ismét rendkívül erős számokat jelentett a Zoom. A tavalyi év utolsó negyedévében 1,22 dolláros részvényenkénti eredményt és 882,5 millió dolláros bevételt ért el a társaság, míg az elemzők csak 79 centre és 811 millióra számítottak. Az idei évre szintén erős előrejelzést adott a vezetőség. 3,77 milliárdos bevételre és 3,59-3,65 dolláros egy részvényre jutó eredményre számítanak. A konszenzus 3,5 milliárdos bevételt és 3 dolláros egy részvényenkénti eredményt jelzett előre.

Csökkent a munkanélküliségi ráta Japánban

A tegnapi erős nap után meglehetősen gyengén folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,9%, a Hang Seng 1,2%, a CSI 300 index pedig 1,3%-os csökkenést mutat a nap végéhez közeledve.


A januári 3,0%-ról 2,9%-ra csökkent a munkanélküliségi ráta Japánban. Az elemzők 3,0%-ra számítottak. Japánban a munkanélküliség az üzleti kultúrának köszönhetően jellemzően sokkal alacsonyabb, mint a nyugati világban. A vállalatok magas készpénzállományt tartanak, amivel egy recesszió során elkerülhetik a dolgozók leépítését. Ugyanakkor ezért cserébe a béreket a gazdasági fellendülés során kisebb mértékben emelik, mint nyugaton.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Javultak a MOL petrolkémiai árrései februárban

A MOL februárban 2,1 dollár/hordó finomítói és 625 euró/tonna petrolkémiai marzsot ért el. Januárban még 1,8 dollár/hordó volt a finomítói és 507 euró/tonna a petrolkémiai árrés, míg tavaly 2,8 dollár/hordó a finomítói és 384 euró/tonna a petrolkémiai marzs.


A marzsok javulása, főleg a petrolkémiában kedvező hír a MOL-nak. A marzsok emelkedésének fő oka, hogy a logisztikai problémák miatt az ázsiai gyártók nem tudják ellátni az európai piacot műanyag alapanyagokkal és jelentős alapanyag ellátási problémáik is vannak. Ez a hatás nem lesz tartós, de az első negyedévben rekordmagas árrések lesznek a területen.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben