Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcson a Dow!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. február 25.   10:11

Erste kommentár Tegnap új történelmi magasságba emelkedett a Dow Jones ipari átlagindex. Ugyanakkor az S&P500 csak egy picit, míg a Nasdaq nagyon elmaradt a hasonló teljesítménytől. Ez is jól mutatja, hogy az...

Erste kommentár

Tegnap új történelmi magasságba emelkedett a Dow Jones ipari átlagindex. Ugyanakkor az S&P500 csak egy picit, míg a Nasdaq nagyon elmaradt a hasonló teljesítménytől. Ez is jól mutatja, hogy az értékalapú részvényekre most már nagyobb figyelem irányul. A piacokat a növekvő védőoltás mennyiség is izgalomban tartja, mert pl. a Moderna megerősítette, hogy idén 1 milliárd darabot fog leszállítani az oltásból a korábban biztosra vett 600-700 millióval szemben, de az is fontos hír és az mRNS technológia előnyét jelzi, hogy kész az újabb oltásuk a dél-afrikai mutáns ellen is, amivel meg lehet kezdeni az emberi kísérleteket. S akkor a legfontosabb: a hét végén a Képviselőház elfogadhatja a Biden-féle 1.900 milliárd dolláros csomagot, aminek nagyvonalúsága hozhat újabb pénztömeget a piacokra. Erre most az öröm. Még a reddites csapat is újraéledt és megtépték a GameStop-ot, ami duplázott tegnap. Arról ne is beszéljünk, hogy a ciklikus részvények közül a jó kilátással rendelkezőkben is lufi kezd kialakulni. A WizzAir például történelmi csúcs közelében, jóval 50 font fölötti árfolyamon forog még azután is, hogy a cég egy jelentősebb részvény mennyiséget adott el. Vagy az igencsak szexinek tűnő TUI is száguld, és részvényhígulás ide vagy oda, újra 5 euró fölött van az árfolyam. Az utóbbiban különben közép- és hosszútávon is lehet még kakaó. A kérdés az, hogy a csomag elfogadását követően működni fog-e a ”Végy a pletykára, és adj a hírre!” effektus. Ha az árazásokat nézzük, akkor valószínűsíthető, hiszen számos részvény magas áron forog. Ugyanakkor a kitömött zsebek még mindig tudnak meglepetést hozni a piacra, lásd a GameStop tegnapi száguldását. Ezért azt gondoljuk, hogy inkább az értékalapú részvények között keresnénk célpontot, s azok között is olyanokat, amelyekben még tényleg van felértékelődési potenciál, érték alapon!


Ma a DAX oldalazik, a BUX pedig a Magyar Telekom és a Richter gyorsjelentése előtt emelkedik.

Tovább folytatódik a rally

Erős emelkedéssel zárult a tegnapi nap Amerikában. A technológiai papíroktól kezdve a ciklikus részvényekig gyakorlatilag a piac minden szegmense masszív emelkedést produkált. A Dow Jones Industrial Average 1,4%-os pluszban zárt, amivel új rekordra emelkedett.


Jerome Powell a Szenátus után tegnap a Képviselőház pénzügyi bizottságának meghallgatásán vett részt, ahol gyakorlatilag elismételte a kedden hallottakat. Továbbra sem hajlandók még csak beszélni sem a szigorításról, amíg a visszatekintő és sokszor lemaradó gazdasági számok nem mutatnak érdemi javulást.


A Moderna elmondása szerint a társaság legújabb vakcinája, amelyik kifejezetten a dél-afrikai variánsra lett kifejlesztve, készen áll az emberi tesztelésre.


A vártnál jobb számokat jelentett az Nvidia. Az utolsó negyedévben elért 5 milliárd dolláros bevétel és a 3,1 dolláros részvényenkénti eredmény is felülmúlta az elemzők által várt 4,8 milliárdot és 2,8 dollárt. Az első negyedévben 5,3 milliárdos bevételre és 66%-os bruttó marzsra számít a vezetőség, ami szintén meghaladja az elemzők által várt 4,5 milliárd dolláros bevételt.

Szigoríthat a kínai kormány

Pozitív hangulatban folytatódik a kereskedés Ázsiában. A Nikkei 225 1,7%, a Hang Seng 1,6%, a CSI 300 index pedig 0,6%-os emelkedést mutat a nap végéhez közeledve.


A koronavírus sikeres legyőzését követően a márciusi éves parlamenti ülésen szigoríthat fiskális politikáján a kínai kormány. Az elemzők az államháztartási hiány és a helyi önkormányzatok finanszírozására szolgáló kötvénykibocsátások csökkentésére számítanak. A konszenzus szerint a kormány 6%-os gazdasági növekedést fog megcélozni az idei évben.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Jön a Magyar Telekom és a Richter eredménye

A Magyar Telekom ma tőzsdezárás után, a Richter pedig holnap piacnyitás előtt teszi közzé IV. negyedéves eredményét.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben