Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Infláció

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. február 22.   09:38

Erste kommentár Powell holnap és holnapután esedékes meghallgatása kapcsán, na meg annak köszönhetően, hogy a 10 éves államkötvény és a 10 éves inflációkövető hozam különbözete öt...

Erste kommentár

Powell holnap és holnapután esedékes meghallgatása kapcsán, na meg annak köszönhetően, hogy a 10 éves államkötvény és a 10 éves inflációkövető hozam különbözete öt éves csúcsra, 2,3 százalék környékére emelkedett, a figyelem középpontjába került az infláció. Ugyanis a fent említett szám a piaci konszenzusnak megfelelő várható inflációt mutatja, ami már túllő a Fed által megcélzott 2 százalékon. Ráadásul annak idején Ben Bernanke egy hasonló meghallgatáson utalt először arra, hogy a mennyiségi lazítás kivezetésre kerülhet, ami komoly korrekciót indított el a kötvénypiacon. Most viszont a hétvégére várható az 1.900 milliárd dolláros Biden-féle csomag képviselőházi elfogadása. Az előtt nem valószínű, hogy a Fed elnöke bármilyen utalást tegyen a szigorítás megkezdésére, hiszen alapvetően a Fed is szükségesnek látta eddig a további fiskális lazítást.


Az emelkedő hozamok a várható inflációs nyomás miatt az első körben alapvetően csökkentik a részvények értékét. Azaz hozhatnak egy átárazódást a piacokon. Már nem lesz elfogadott a jelenlegi magas P/E értékeltség. Ugyanakkor az infláció megjelenésével a cégek jövedelem termelő képessége is könnyebben tud javulni és szokott is hosszabb távon, ami viszont a későbbiekben további és újabb emelkedést hoz majd a piacra.


Jelentős csökkenéssel kezdte a mai napot a DAX index és a BUX is délnek vette az irányt.

A Képviselőház már a héten elfogadhatja Biden csomagját

Vegyes kereskedéssel zárul a hét Amerikában. Pénteken a ciklikus papírok erősen emelkedtek, az S&P 500 indexet azonban lehúzták a növekedési papírok, így a benchmark 0,2-os mínuszban zárta a hét utolsó kereskedési napját.


A Politico értesülése szerint az amerikai Képviselőház már pénteken vagy szombaton szavazhat Biden 1.900 milliárd dolláros csomagjáról. Mivel a demokraták vannak többségben, így várhatóan elfogadják a tervezetet. A csomag főbb elemei a 15 dollárra emelkedő óránkénti minimálbér, a személyenkénti 1400 dolláros támogatás, a tovább emelkedő és szeptember végéig meghosszabbításra kerülő munkanélküli támogatás, és több száz millió dollár támogatás az államoknak és a helyi önkormányzatoknak.


Jerome Powell kedden és szerdán fogja megtartani szokásos féléves monetáris politika beszámolóját a Kongresszus előtt. 2013-ban Ben Bernanke egy hasonló meghallgatáson tett először nyilvánosan utalást arra, hogy a javuló gazdaság közepette a Fed az év előrehaladtával csökkentheti QE programjának méretét. Ez a kijelentés indította el a ma „taper tantrum” néven emlegetett kötvénypiaci korrekciós hullámot. Vajon a történelem megismétli önmagát?

Kína a vámok eltörlésére szólította fel az USA-t

Vegyes kereskedéssel indul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,5%-ot emelkedik, a Hang Seng és CSI 300 indexek azonban 0,6% és 3,1%-ot csökkennek.


Egy hétfői beszélgetés során a kínai külügyminiszter arra szólította fel a Biden adminisztrációt, hogy kezdjék el újraépíteni a kapcsolatokat, és állítsák vissza azokat a kommunikációs csatornákat, amiket Trump beszüntetett. Véleménye szerint a Trump által bevezetett „irracionális” vámokat is el kellene törölni.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a főbb határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben