Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új vakcina a láthatáron

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. február 17.   10:05

Megfelelt a vártnak az eurózónás GDP adat Kisebb csökkenést mutattak tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,1%-ot, a DAX 0,3%-ot csökkent, míg a CAC40 stagnált. A Johnson & Johnson benyújtotta COVID19 elleni vakcinájának...

Megfelelt a vártnak az eurózónás GDP adat

Kisebb csökkenést mutattak tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,1%-ot, a DAX 0,3%-ot csökkent, míg a CAC40 stagnált.


A Johnson & Johnson benyújtotta COVID19 elleni vakcinájának jóváhagyási kérelmét az Európai Gyógyszerfelügyeletnek. A jóváhagyás folyamata a többi, már jóváhagyott vakcinához hasonlóan úgynevezett gördülő jóváhagyással történik, vagyis a tényleges engedélyeztetési folyamat már korábban, december elején elindult. A jóváhagyás március közepére születhet meg, és a jóváhagyást követően a második negyedévben indulhatnak a kiszállítások. A tesztek alapján a vakcina hatékonysága 66%-os. A J&J vakcina sajátossága, hogy csak egy dózisú oltóanyag. Az EU 200 millió adagot rendelt belőle.


Továbbra is tart a roham az olasz államkötvények iránt. Az új kibocsátású 10 éves állampapírra rekordnak számító 110 milliárd eurónyi ajánlat érkezett be, ami 11-szeres túljegyzést jelent. Közben a 10 éves olasz kötvények hozamfelára 90 bázispontra csökkent a hasonló lejáratú bundokkal szemben.


A magyar GDP adattal szemben nem okozott nagy meglepetést az eurózónás mutató, ami a negyedik negyedévben lényegében a várt 5,1%-nak megfelelően 5,0%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest.


Nagyot javultak ugyanakkor a német gazdaság kilátásaival kapcsolatos várakozások. A februári ZEW index kilátásokra vonatkozó alindexe 71,2 pontra ugrott a korábbi 61,8 pontról, miközben a piac enyhe romlásra számított. Ugyanakkor a jelenlegi helyzet megítélésében nincsnek lényeges különbségek, -66,4 pontról -67,2 pontra csökkent az index, míg az elemzők -66,5 pontos értékre számítottak.


Nagy-Britanniában a kiszivárgott hírek szerint nagyszabású COVID teszteléssel készülnek az iskolák újranyitására. A Times értesülései szerint több millió embert terveznek letesztelni az iskolák kinyitása előtt, olyanokat is, akiknek nincsnek tünetei.


Az európai új autó értékesítések 26%-kal estek Európában. A legnagyobb, több mint 50%-os visszaesés Spanyolországban következett be, de Németországban is harmadával csökkentek az eladások.

Bírósági döntés születhet a légitársaságok állami támogatásáról

A Ryanair 16 európai légitársaság ellen indított bírósági eljárást, mert megítélése szerint szabálytalan és túlzó mértékű állami támogatásban részesültek a járvány kapcsán. A luxemburgi bíróság ma az AirFrance francia és a SAS légitársaság svéd állami támogatásáról dönt. De a mai bírósági döntés iránymutató lehet a többi folyamatban lévő ügyben is, melyben többek között a Lufthansa, a KLM, az Austrian Airlines és a TAP is érintett.

Döntés született a Reebok értékesítéséről

Az Adidas március 10-én, a negyedéves gyorsjelentésével együtt mutatja be új stratégiáját, de annyit már most közöltek, hogy döntöttek a Reebok értékesítéséről. A márkát 15 évvel ezelőtt vásárolták meg, hogy erősebb konkurenciát teremtsenek a Nike-nak. Azonban a márka pozicionálása és struktúrába építése nem járt sikerrel. Hosszabb-rövidebb megszakításokkal ugyan, de már évek óta napirenden van az értékesítése. A lehetséges vevők elsősorban az ázsiai sportszergyártók és a kockázati tőke társaságok közül kerülhetnek ki.

WEBINÁRIUM

Gazdasági körkép és várakozások

2024. április 12. - Beszélgetés Zsiday Viktorral a Hold Alapkezelő Zrt. közgazdászával és Bencze Lajossal, az Erste World vezetőjével.

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben