Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Részleges hosszabbítás Németországban

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. február 11.   10:38

Lagarde az inflációról beszélt A DAX 0,6%-ot, a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 pedig 0,1%-ot csökkent. Nem a papírforma szerint zajlott Angela Merkel járványügyi egyeztetése a tartományok vezetőivel. A várakozások arról...

Lagarde az inflációról beszélt

A DAX 0,6%-ot, a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 pedig 0,1%-ot csökkent.


Nem a papírforma szerint zajlott Angela Merkel járványügyi egyeztetése a tartományok vezetőivel. A várakozások arról szóltak, hogy két héttel általánosan meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket. Ehhez képest tartományi hatáskörben az iskolák akár már jövő héttől kinyithatnak. A fodrászok március 1-től dolgozhatnak újra, a kereskedelem pedig március 7-től térhet vissza a normál kerékvágásba, de csak ott, ahol a fertőzöttségi ráta egy meghatározott szint alá csökkent. További nyitás az aktuális fertőzöttség függvényében március közepétől várható. A javaslatok alapján jelentős javulás szükséges hozzá, a jelenlegi szintről gyakorlatilag feleződnie kéne a megbetegedettek számának.


Az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde szerint egy ideig még el fog tartani, amíg az EKB elkezd aggódni az infláció miatt, hiszen jelenleg még nagyon messze vagyunk a jegybank közvetlenül 2% alatti inflációs céljától Az infláció, főleg a német infláció januári megugrására annyit reagált, hogy a középtávú inflációs folyamatokat figyelik, ahol viszont gyenge keresletet látnak, ami miatt az inflációs kilátások nem konvergálnak a jegybanki célhoz.

Mérleg tisztítás az UniCreditnél

Az UniCredit a vártnál csaknem kétszer nagyobb, 1,18 milliárd eurós veszteségről számolt be. Ennek oka, hogy 878 millió euró értékben goodwill leírást hajtottak végre, ami pénzmozgással nem járó számviteli veszteség. A hasonló lépések bevett gyakorlatnak számítanak, amikor a társaság vezetésében változás történik, és ez lehetővé teszi, hogy az új vezérigazgató úgymond tiszta lappal indulhasson. Az év egészét nézve az UniCredit 1,3 milliárd eurós korrigált eredményt ért el, meghaladva saját célkitűzését és a piaci várakozásokat is, főleg a vártnál alacsonyabb költségeknek köszönhetően. A 2021-es eredményvárakozás megfogalmazása némileg változott, az eddigi 3-3,5 milliárd euró közötti eredmény helyett most 3 milliárd euró fölötti eredményt várnak. Bár a megfogalmazás változott, de a tartalom nem feltétlen.

Még évekig nem fizet osztalékot a Commerzbank

A Commerzbank ma publikálta negyedéves számait. Mivel a társaság idén már többször is tett közzé eredmény figyelmeztetést, így inkább a kilátások kerültek a mai bejelentés középpontjába. A 2021-es évvel kapcsolatban elmondták, hogy nehéz lesz nyereséget termelni, és hogy a fő bizonytalanságot a kockázati költségek alakulása jelenti majd. Ez összhangban van a nullszaldó körüli várakozásokkal is. Szintén megfelel a várakozásoknak, hogy a bank 2024-re 2,7 milliárd eurós operatív profitot tervez elérni. Ami viszont csalódást jelent, hogy majd csak a 2023-as eredmény után kezdenek ismét osztalékot fizetni, miközben kisebb osztalék kifizetéseket már a következő évekre is vártak az elemzők.

Várt fölötti eredmény és osztalék az ArcelorMittal-nál

Az ArcelorMittal 1,73 milliárd dolláros EBITDA-ról számolt be a negyedik negyedévben, ami 87%-os év/év alapú növekedést jelent, és a legoptimistább elemzői előrejelzést is megverte. Az idei év után részvényenként 30 centes osztalékot fizetnek ki a 18 centes várakozással szemben. A társaság vezetését Lakshmi Mittal-tól fia, Aditya Mittal veszi át, aki eddig pénzügyi igazgató volt a társaságnál. 2021-re 4,5%-5,5% közti kereslet növekedésre számítanak, főleg az USA-ban és Európában lehet jelentős a növekedés.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben