Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúcsok a csekkek hátán

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. február 8.   09:47

Erste kommentár Tovább folyik a vita a Biden-féle élénkítő csomagról. Egyetértés látszik abban, hogy a magasabb jövedelmű egyéneket vagy családokat (rendre az évi 75 ezer és 150 ezer dollár...

Erste kommentár

Tovább folyik a vita a Biden-féle élénkítő csomagról. Egyetértés látszik abban, hogy a magasabb jövedelmű egyéneket vagy családokat (rendre az évi 75 ezer és 150 ezer dollár fölötti jövedelemmel rendelkezőket) kizárnák a jogosultági körből. Egyesek ezeket a határokat szeretnék lecsökkenteni 50 és 100 ezer dollárra, de pl. Bernie Sanders szerint ez nem lenne túl jó lépés. Ráadásul a gyermekenként elérhető 2.000 dolláros adókedvezményt is bővítenék. A részletszabályok körüli tárgyalások azt sugallják, hogy hamarosan elfogadhatják a csomagot, amivel kapcsolatban Janet Yellen pénzügyminiszter elmondta, hogy a Biden-féle élénkítő csomag elfogadása esetén a 350 milliárd dolláros helyi és szövetségi szintű munkahelyteremtési támogatásoknak köszönhetően 2022-re valószínűleg elérhető lesz a teljes foglalkoztatottság. (Ez praktikusan néhány százalékos munkanélküliségi rátát jelent.) Mindezt annak kapcsán mondta el, hogy a jelenlegi helyzetben (a támogatások nélkül) a munkaerőpiac beragadt, vagyis az állami támogatások nélkül nem várható további javulás benne.


Ennek örülnek most a piacok, amit emelkedéssel mutatnak ki. A DAX és a BUX is enyhe emelkedést mutat a reggeli órákban.

Több mint 41 millió amerikai már megkapta a védőoltást

Rendkívül erős hetet zárt az amerikai részvénypiac. A 0,4%-os pénteki emelkedéssel 4,7%-ra nőtt az S&P 500 heti teljesítménye. Ilyen erős emelkedésre november első hete óta nem volt példa.


Az USA-ban már több mint 41 millió állampolgár megkapta a COVID-19 elleni védőoltást. 32 millióan csak az első dózist kapták meg, de 9 millióan már a másodikat is, így teljes védettséggel rendelkeznek. Az idősek otthonában lakó és dolgozó 3 millió embernek már 4,8 millió oltást adtak be. Közülük több mint egymillióan már mindkét oltást megkapták. Február első hetében pedig országosan átlagosan több mint 1,4 millió dózis került beadásra. Ilyen tempó mellett a hónap végére már 70 millió fölé emelkedhet a beadott oltások száma.


A kórházi ápoltak száma tovább csökken, amihez az oltási kampány mellett a vírus visszahúzódása is hozzájárul. A napi új betegek hétnapos mozgóátlaga az összes államban tovább csökkent, országos szinten pedig már 118 ezer alatt van, ami november eleje óta a legalacsonyabb érték.

Két éves csúcson a japán állampapír hozamok

Tovább folytatódik a piaci rally Ázsiában. A Nikkei 225 2,1%-os emelkedésével új 52 hetes csúcsra emelkedett. A Hang Seng és CSI 300 indexek 0,3% és 1,5%-os emelkedést mutatnak a nap végéhez közeledve.


A 10 éves japán államkötvény hozama 6,3 bázispontra emelkedett, amire utoljára 2018 decemberében volt példa. Az állampapír futures piac már kilencedik napja csökken megállás nélkül. Ilyen hosszú folyamatos korrekciós hullámot utoljára 2003 novemberében láthattunk.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben