Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nyár végéig is eltarthat az EU vakcinázása

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. február 2.   11:37

Tovább próbálkoznak a kormányalakítással az olaszok A FTSE100 0,9%-ot, a CAC40 1,2%-ot, a DAX pedig 1,4%-ot emelkedett. Angela Merkel tegnapi nyilatkozata alapján legkésőbb szeptember végéig sikerülhet a teljes német lakosságot beoltani a...

Tovább próbálkoznak a kormányalakítással az olaszok

A FTSE100 0,9%-ot, a CAC40 1,2%-ot, a DAX pedig 1,4%-ot emelkedett.


Angela Merkel tegnapi nyilatkozata alapján legkésőbb szeptember végéig sikerülhet a teljes német lakosságot beoltani a COVID elleni vakcinával. Mivel az oltások elosztása az EU-ban lakosságszám arányosan történik, a németországi menetrend irányadó lehet az EU egészére nézve is. Az oltási folyamatot további vakcinák engedélyeztetése tudná felgyorsítani, például a Johnson& Johnsoné, amelyből szintén jelentős mennyiséget rendelt az EU. Az unióban eddig három vakcinát engedélyeztek: a Pfizer/BionTech, a Moderna és az AstraZeneca oltóanyagát.


Az olasz köztársasági elnököt ma kell tájékoztatni az olasz kormányalakítás állásáról. Az egyeztetések az elmúlt napokban a színfalak mögött zajlottak. Amennyiben nem sikerül a kormányalakítás, akkor szakértői kormány felállítása vagy előrehozott választás kiírása is elképzelhető. A köztársasági elnök elsődleges célja azonban az, hogy olyan kormány alakulhasson, ami a 2023-as választásokig működőképes maradhat.

Szárnyaszegett Ryanair

A Ryanair januári forgalma 88%-kal 1,3 millió utasra esett vissza. A járvánnyal kapcsolatos utazási korlátozások miatt a normál januári kapacitásnak mindössze 15%-át használták ki. A Ryanair tegnapi gyorsjelentéséből kiderült, hogy nyárig nem is számítanak jelentősebb keresletre, de még nyárra sem várják a szokásos forgalom visszatérését.

Elmélyíti együttműködését a Bayer és a CureVac

A Bayer már eddig is együttműködött a német CureVac-kal a Covid19 vakcina kapcsán, de az eddigi együttműködés elsősorban az értékesítésre és a logisztikai támogatásra terjedt ki. A tegnap bejelentett megállapodás alapján viszont a Bayer is gyártani fogja az oltóanyagot. Az első 12 hónapban 160 millió adagot gyártana le a Bayer. A CureVac vakcinájának III. fázisú kísérletei heteken belül kezdődnek.

Lepipálta amerikai versenytársait a Deutsche Bank

Kiszivárgott információk alapján a Deutsche Bank kötvénykereskedési üzletágának eredménye 1,4 milliárd euróra javulhatott. Ez 20%-os javulás a tavalyi évhez képest, míg az amerikai befektetési bankok átlagosan 10%-os javulásról számoltak be. A Deutsche Bank csütörtök reggel teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, ami a kereskedési üzletágak kiugróan jó teljesítménye ellenére is összességében veszteséges lehet.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben