Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vakcina kompromisszum

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. február 1.   10:47

Régi új olasz kormány A DAX 1,7%-ot, a FTSE100 1,8%-ot, a CAC40 2%-ot csökkent pénteken. Ahogy várható volt: pénteken az Európai Gyógyszerfelügyelet jóváhagyta az AstraZeneca oltását is. Közben az...

Régi új olasz kormány

A DAX 1,7%-ot, a FTSE100 1,8%-ot, a CAC40 2%-ot csökkent pénteken.


Ahogy várható volt: pénteken az Európai Gyógyszerfelügyelet jóváhagyta az AstraZeneca oltását is. Közben az európai termelés közti vita is megoldódni látszik. Az EU és az AstraZeneca végül kompromisszumra jutott, mely alapján a korábbi javaslatnál 9 millió dózissal több, összesen 40 millió dózist szállít le az AstraZeneca az első negyedévben az EU számára, de a gyártási problémák miatt ez még így is csak fele az eredeti szerződésben vállalt mennyiségnek. A kompromisszumot követően enyhülhet az EU vakcinákra vonatkozó export engedélyeztetési szabálya is. Közben német lapértesülések szerint a Moderna képes lehet 75 millió dózissal megemelni a második negyedévi európai szállítási volument.


Zajlanak az olasz kormányalakításról szóló egyeztetések. Könnyen elképzelhetőnek tűnik, hogy ismét a korábbi pártokból álló koalíció jöhet létre, azzal a jelentősebb változtatással, hogy a koalíciót felrúgó, Matteo Renzi vezette párt megszerezheti a pénzügyminiszteri széket.


A pénteken megjelent GDP adatok alapján a negyedik negyedévben Spanyolország, Németország és Ausztria gazdasága is bővült az előző negyedévihez képest.

Július előtt nem számít felpattanásra a Ryanair

A Ryanair ma reggel publikálta harmadik üzleti negyedévének eredményét. A negyedévben mindössze 8,1 millió utast szállítottak a járvány miatt, szemben a tavalyi 35,9 millióval. A negyedéves árbevétel 341 millió euró lett, elmaradva a 408,8 millió eurós várakozástól. Az adózott eredmény pedig 306 millió eurós veszteséget mutatott, a várt 275 milliós veszteséggel szemben. A következő negyedévre sem számít még jelentős javulásra a légitársaság, számukra a húsvéti szezon már elúszni látszik. Így a márciussal záruló 2021-es üzleti évre 850-950 millió eurós veszteségvárakozást fogalmaztak meg, mely nem tartalmaz néhány egyszeri tételt. Nyárra már a normál kapacitás 50-70%-a helyre állhat, de még ez is gyenge nyári szezont jelez elő. Viszont a 2022-es és 2023-as üzleti évre erős visszapattanásra számítanak.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben