Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Itt a rally ideje?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 22.   10:04

Erste kommentár Egyesek szerint azzal, hogy az elmúlt napokban már a FAANG részvények is felzárkóztak az emelkedéshez, a legnagyobb aggály múlt el az általánosabb emelkedés elől az Egyesült Államokban. Abban...

Erste kommentár

Egyesek szerint azzal, hogy az elmúlt napokban már a FAANG részvények is felzárkóztak az emelkedéshez, a legnagyobb aggály múlt el az általánosabb emelkedés elől az Egyesült Államokban. Abban egyetértünk, hogy technikailag igencsak erős az amerikai piac. A néha kialakuló eladási jelzések ellenére folytatódik az emelkedés, ami döbbenetes. Ugyanakkor ha arra gondolunk, hogy most jön egy 465 milliárd dolláros csomag a lakosság számára (1.400 dollár és a heti 400 dolláros csekk, úgy, hogy az előbbi megfejeli a korábbi 600 dollárt), akkor érezzük, hogy van muníció. Ugyanis ha ennek a pénznek a töredéke, mondjuk a 30 százaléka a tőzsdén landol a mostanában divatos vételi opciók formájában, amihez delta fedezés is járul az opciókat kiírók részéről, akkor ez elég komoly tőkeáttételes pozíciókat jelent, ami akár 1.000 milliárd dollár fölötti plusz pénzt is jelenthet a piac számára. Hát ezért van az, hogy hiába borul be estleg az ég, s jelennek meg a felhők, sőt talán még néhány csepp eső is hull, komolyabb zápor már nem igazán alakul ki.


Mindenesetre a DAX-nál lassan kialakulóban van egy csökkenő trendcsatorna. Igaz, ezt még korai kimondani, de a jövő héten már nem lesz ez olyan bátor feltételezés. A mai napon a DAX index csökken, az MACD által jelzett korrekciónak megfelelően. A BUX index esetében a Richter az egyedüli a részvények közül, ami emelkedni tud, így a BUX index is 1 százalék körüli mínuszban van.

Továbbra is az Intel fogja gyártani saját chipjeit

Vegyes kereskedéssel zárult a szerdai nap Amerikában. A Dow Jones Industrial Average és az S&P 500 index gyakorlatilag változatlan maradt, a Nasdaq Composite azonban 0,6%-ot emelkedett.


Az Intel több mint 6%-os pluszban zárt, miután zárás előtt pár perccel publikálta negyedéves jelentését. Az 1,42 dolláros részvényenkénti profit meghaladta az elemzők által várt 1,11 dollárt, és a 17,5 milliárd dolláros bevétel is a 16,2 milliárdos konszenzus felett volt. Ugyanakkor az árfolyam közel 5%-ot esett a zárást követően, miután a vezérigazgató bejelentette, hogy az Intel nem tervezi leválasztani a gyártási üzletágát. Egy aktivista befektetői csoport korábban azt javasolta, hogy a cég a tervezésre fókuszáljon, a gyártást pedig hagyja meg másoknak.

Továbbra is rendkívül gyenge a japán vállalati szektor

Vegyes kereskedéssel zárul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng 0,4% és 1,5%-os csökkenést mutat, a CSI 300 index pedig 0,1%-ot emelkedik a nap végéhez közeledve.


A januári feldolgozóipari beszerzési menedzser index 50,0-ról 49,7-re süllyedt Japánban, a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index pedig 47,7-ről 45,7-re esett vissza. A gyenge teljesítmény részben az újonnan fellángoló koronavírusnak tudható be, ugyanakkor a nyári és őszi hónapok során is sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott a japán vállalati szektor, mint nyugati versenytársai.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Tovább veszi részvényeit a Richter

A Richter 20.000 saját részvényt vásárolt 7.934 forintos átlagáron 2021. január 20-án. A társaság összesen 500.000 darab vételére adott megbízást még tavaly novemberben, amiből eddig 306.373 darab teljesült.


 

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben