Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Európa tovább szigorít

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. január 15.   10:31

Az elemzők többsége szerint nem indokolt a további monetáris lazítás A CAC40 0,3%-ot, a DAX 0,4%-ot, a FTSE100 0,8%-ot emelkedett tegnap. Franciaországban már délután hat órakor kezdetét veszi a kijárási tilalom. Az...

Az elemzők többsége szerint nem indokolt a további monetáris lazítás

A CAC40 0,3%-ot, a DAX 0,4%-ot, a FTSE100 0,8%-ot emelkedett tegnap.


Franciaországban már délután hat órakor kezdetét veszi a kijárási tilalom. Az intézkedés legalább két hétig lesz érvényben. A szigorúbb korlátozás célja, hogy visszaszorítsák a vírus terjedését. Franciaország kimondottan rosszul áll az oltások beadásával, mindössze 250 ezer embert oltottak be, ami lakosságarányosan nagyon alacsony. Ennek fő oka, hogy alacsony az oltási hajlandóság. Ezért Franciaországban hétfőtől már életkorra vonatkozó korlátozás nélkül minden veszélyeztetett ember megkaphatja az oltást. A szigorúbb intézkedések miatt a francia kormány újabb gazdaságsegítő csomagot jelentett be, ami havi 4 milliárd euróval támogatja a bajba jutott vállalatokat.


Német lapértesülések szerint Angela Merkel további járványügyi szigorításokat szeretne bevezetni. Ennek keretében leállítanák a légi és vasúti közlekedést, kötelező home-office-t írnának elő, már ahol ez lehetséges, és kötelezővé tehetik a speciális FFP2 maszkok viselését is.


A Times értesülései szerint a brit kormány célja, hogy március végére minden 50 évnél idősebb embert beoltsanak koronavírus ellen.


Matteo Renzi pártjának távozását követően a többi koalíciós párt támogatásáról biztosította a Conte-kormányt. A többségi kormány helyreállításához 25 képviselőre van még szükség a 630 fős törvényhozásban, és 18 szenátorra a 315 fős szenátusban, így Giuseppe Conte várhatóan a kisebb pártokkal próbál majd meg szövetségre lépni.


A Bloomberg felmérése alapján az elemzők többsége nem tartja indokoltnak, hogy az EKB további monetáris lazításról döntsön, elégségesnek tartják a jelenlegi intézkedéseket. Közben a jegybank elnöke megvédte az EKB GDP előrejelzését, ami még a jelenlegi környezetben is fenntarthatónak tűnik. Az EKB ráadásul a 2021-es GDP kilátásokat illetően pesszimistább is, mint a piaci szereplők többsége.

Jó előzetes eredményt közölt az SAP

Az SAP ma reggel váratlanul közzétette negyedik negyedéves előzetes eredményét. Az üzemi eredmény 2,77 milliárd dollár lett, felülmúlva a 2,38 milliárd dolláros piaci konszenzust, miközben a 7,5 milliárd eurós árbevétel lényegében megfelelt a várakozásnak. A felhő alapú szolgáltatások 2,04 milliárd eurós bevétele is a vártnak megfelelő. 2021-re a devizahatás miatt 4%-os csökkenésre számít a felhő alapú szolgáltatások területén, míg más felhő alapú szolgáltatóknál továbbra is gyors növekedés tapasztalható, így az idei évre megfogalmazott kilátások óvatosnak nevezhetők, de a 23,3-23,8 milliárdos árbevételi előrejelzés közepe megegyezik a piaci várakozásokkal.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben