Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megbicsaklás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 15.   10:02

Erste kommentár Gyenge viselkedést látunk az indexekben, miközben Biden a várakozásoknál is nagyobb csomagot és igencsak komoly támogatásokat jelentett be. Ennek keretében a családok 1.400 dolláros egyszeri...

Erste kommentár

Gyenge viselkedést látunk az indexekben, miközben Biden a várakozásoknál is nagyobb csomagot és igencsak komoly támogatásokat jelentett be. Ennek keretében a családok 1.400 dolláros egyszeri támogatásán túl a heti munkanélküli csekk 400 dollár lenne, és szeptemberig kapnák a rászorulók. Ez különben nagy valószínűséggel meg fogja emelni a munkanélküliséget megint. Szóval nagyobb a csomag, mint gondoltuk, és februárban jön még az infrastruktúrával megspékelt gazdasági élénkítő csomag is, ennek ellenére negatív a hangulat a börzéken. Igaz, Németországban további szigorításokat vezetnének be, de pl. az órás dinamikus indikátor tegnap reggeli vételi jelzése ellenére nem láttunk komolyabb mozgást fölfelé, sőt a rövidtávú pozitív kép ellenére gyengélkedést láthatunk a DAX indexben. S ez bizonyos mértékben igaz az S&P500-ra is. Bár az utóbbi esetében még elfogadhatóbb a viselkedés. Úgy tűnik, mintha működne a „vegyél a pletykára, s adj a hírre” effektus, habár még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a mozgások igencsak picik egyelőre.


Úgy tűnik, hogy a mai nap is visszafogottabb lehet a kereskedés. A DAX kis csökkenéssel nyitott, s ez talán meg is maradhat a nap során, míg a budapesti oldalazást támogatja a Richter ereje.

Biden ismertette mentőcsomagját

Biden további 1,9 ezermilliárd dollárt pumpálna az amerikai gazdaságba. A méretes csomag további 1400 dollárt küldene az állampolgároknak, a heti 300 dolláros rendkívüli munkanélküli támogatás 400 dollárra emelkedne, és szeptemberig lenne elérhető. A kilakoltatási moratóriumot szintén szeptember végéig hosszabbítanák meg. A gyerekek utáni adójóváírás több mint 1000 dollárral emelkedne az idei évben, a helyi önkormányzatok 350 milliárd dolláros, az iskolák 130 milliárdos, az országos oltási kampány pedig 160 milliárd dolláros támogatásban részesülne. Végezetül a minimálbér óránként 15 dollárra emelkedne.


A bejelentett csomag várhatóan erősen megosztó lesz. Nem minden demokrata támogatja a magas költekezést, ugyanakkor nem is minden republikánus zárkózik el a rendhagyó lazítástól. Az már más kérdés, hogy a különböző intézkedéseknek mennyi értelmük van. Mi szükség van például olyan középosztálybeli állampolgároknak 1400 dollárt küldeni, akik nem vesztették el a munkájukat?


A tegnap este bejelentett csomaggal azonban nem ér véget a lazítás. Biden februárban egy újabb, infrastruktúra fejlesztésre és környezetvédelemre fókuszáló csomag bejelentését tervezi.

Szigorít a PBOC

Vegyes kereskedéssel zárul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és CSI 300 indexek 0,6% és 0,2%-ot csökkennek, míg a Hang Seng index 0,4%-ot emelkedik.


A kínai jegybank havonta kínál a bankoknak 1 éves lejáratú finanszírozást (Medium-Term Lending Facility, vagy MLF) amivel a bankközi likviditást szabályozza. Januárban, miután az overnight repo ráta rekord alacsony szintre esett, csak 500 milliárd renminbit kínált fel a PBOC, ami kevesebb, mint az e hónapban lejáró 540 milliárd renminbi. Az MLF eszközzel utoljára júliusban vont ki likviditást a jegybank.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős indexek is mínuszban voltak ma reggel.

Richter: Az Európai Bizottság is az Esmya® használatának korlátozását javasolja

A Richter bejelentette, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség tavaly novemberben megfogalmazott véleményét. Ennek értelmében a súlyos májkárosodással járó esetek előfordulása miatt korlátozzák az ulipristal acetate 5mg tartalmú készítmények használatát. A társaság a vizsgálat lezárultáig már egyébként is felfüggesztette az Esmya® használatát. A cég előrejelzéseivel összhangban az Erste modellje sem számol már a készítménnyel, így a mostani bejelentés már nincs érdemi hatással a cég kilátásaira és értékeltségére.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben