Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megjelent egy vezető

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 14.   09:42

Erste kommentár Hosszú idő után megjelent a magyar piacon egy vezető, mégpedig a Richter. Igaz, az elmúlt hónapokban már néha új csúcsra tört, amibe számtalanszor bele is halt, de most hatalmas forgalommal...

Erste kommentár

Hosszú idő után megjelent a magyar piacon egy vezető, mégpedig a Richter. Igaz, az elmúlt hónapokban már néha új csúcsra tört, amibe számtalanszor bele is halt, de most hatalmas forgalommal emelkedett igencsak nagyot. Ez azt jelenti, hogy a kitörés nagy valószínűséggel igazi, s egy hosszabb emelkedés vette kezdetét a tegnapi napon. Ha az okokat nézzük, az igencsak szimpla. Nevezetesen az Abbvie vezére a korábbi 2,5-3 milliárd dollárról 4 milliárdra emelte meg a cariprazine csúcsértékesítésre vonatkozó előrejelzését. Ez pedig néhány, talán 4-5 évig mintegy 200-250 millió dollárral magasabb bevételt és eredményt (nincs további kapcsolódó költség) jelent a Richter számára. Így ez a kijelentés – durva számítás szerint – mintegy 1.000 forintot jelenthet a Richter értékében (nettó jelenérték). Így a tegnapi kevesebb mint 500 forintos száguldás csak a kezdet lehetett. Persze az érték attól is függ, hogy mennyire diszkontáljuk a vezér szavait, aki néhány hónapja még olyan számokat mondott, ami 2,5-3 milliárd dolláros csúcsértékesítést sugallt. A fenti kalkulációban nem diszkontáltuk a vezető szavait. Mindenesetre egy lassabb, de további részvényárfolyam emelkedés a technikai kép alapján is kinéz, s az új vezető megjelenése azt is sugallja, hogy a BUX index is új csúcsra fog törni a nem túl távoli jövőben.


A reggeli órákban a DAX index emelkedik, amit az órás MACD indikátor is alátámaszt, sőt további emelkedést jósol. A BUX index viszont gyengélkedéssel kezdte a napot, ami remélhetőleg csak átmenetinek fog bizonyulni.

A második világháború óta nem volt ilyen magas az amerikai költségvetési hiány

Enyhe 0,2%-os emelkedéssel zárta a tegnapi napot az S&P 500 index. A legjobb teljesítményt a technológiai papírok nyújtották.


A 2020-as naptári évben az államháztartási hiány 3,3 ezermilliárd dollárra emelkedett, ami háromszorosa az előző évi deficitnek. GDP arányosan a hiány 15,8%-ra emelkedett, amire a második világháború óta nem volt példa. A 2008-as válság során a deficit nem érte el a GDP 10%-át.


Több mint 10 millió embert oltottak már a be a koronavírus elleni oltóanyaggal Amerikában. Eddig összesen 29 millió dózist szállított ki a szövetségi kormány az államoknak, az oltás előtti utolsó lépések azonban a vártnál lassabban haladnak.


A befektetőknek elege lett az Intel teljesítményéből, így kirúgták a CEO-t. Bob Swant a VMware jelenleglei vezére, az a Patrick Gelsinger fogja váltani, aki korábban az Intel technológiai vezetője volt.

További emelkedik a kínai kereskedelmi többlet

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 és Hang Seng index 0,9% és 0,7%-ot emelkedik, a CSI 300 index azonban 1,9%-ot csökken.


Renminbi-ben számolva 10,9%-kal emelkedett év per év alapon a kínai export novemberben. A legfrissebb statisztika ugyan gyengébb, mint a novemberi 14,9%, ugyanakkor meghaladja az elemzők által várt 7,1%-ot. Az import a novemberi -0,8%-ról -0,2%-ra emelkedett, szemben az elemzők által várt 0,1%-os emelkedéssel.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív képet mutattak a határidős piacok ma reggel, a főbb indexek közül egyedül a Nasdaq volt mínuszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben