Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jobbak és rosszabbak

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 13.   09:45

Erste kommentár Szétválik a növekedési – érték történet a részvénypiacon. Jól mutatja, hogy a nagy részvények nem mennek sehova, miközben pl. az utóbbival jobban álló Russel2000...

Erste kommentár

Szétválik a növekedési – érték történet a részvénypiacon. Jól mutatja, hogy a nagy részvények nem mennek sehova, miközben pl. az utóbbival jobban álló Russel2000 tegnapi emelkedése közelítette a 2 százalékot. Mindeközben az USA is átáll az angol módszerre, azaz nem rak félre oltóanyagot, hanem a második oltást a majd később beérkező szállítmányokból adja be az alanyoknak. Hamarosan itt van az AstraZeneca és a J&J szere is, a kínai Sinovac készítménye viszont éppen csak átment a vizsgán az 50 százalékos hatékonyságával.


Miközben várjuk Biden holnapi beszédét a gazdasági tervekről, addig Trump elmozdítása továbbra is napirenden van. Ez a lépés ugyanakkor nagy valószínűséggel nem fog sikerülni, s inkább csak politikai húzásnak tekinthető. Biden az elnöksége első száz napjában szeretné elérni, hogy 100 millió amierikait beoltsanak. Eközben Európa nagyon gyengén teljesít. Míg a britek a lakosság 4 százalékát már átoltották, addig az EU tagálamokban még az 1 százalékot sem éri el ez az arány. A piacok valószínűleg hasonlóan kis mozgásokat fognak produkálni, mint tegnap. Legalábbis a reggeli és éjszakai mozgások ezt sugallják.

Változtat az oltási stratégián az amerikai kormány

Pozitív teljesítménnyel zártak az amerikai papírok. A Dow Jones Industrial Average 0,2%-ot emelkedett a tegnapi kereskedés során. Az igazi emelkedés továbbra sem a nagy benchmarkon látszik, ugyanis a ciklikus papírok emelkedését ellensúlyozza a technológiai részvények konszolidációja.


Az oltások adminisztrációjának gyorsítása érdekében a Fehér Ház a második oltásra tartogatott adagokat is elkezdi felhasználni. A lépéssel minden 65 év feletti, illetve más meglévő betegségben szenvedő állampolgárnak elérhetővé válik az ellenanyag.

A vártnál sokkal gyengébb lett a kínai vakcina

Vegyes kereskedéssel folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 1%-ot emelkedik, a Hang Seng index változatlan, a CSI 300 index pedig 0,4%-ot csökken.


A késői fázisú brazil tesztek azt mutatják, hogy a várt 80%-os hatékonyság helyett csak 50%-os hatékonyságot mutat a kínai Sinovac által fejlesztett oltóanyag. Ez jelentősen elmarad az amerikai vakcinák 90% feletti hatékonyságától és csak éppen éri el a WHO 50%-os küszöb értékét, ami felett hatásosnak lehet nevezni egy vakcinát.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Tovább veszi saját részvényeit a MOL

A MOL 100.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 2.422,3 forintos átlagáron január 12-én. A tranzakciót követően a MOL 62.836.466 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A program kezdete óta összesen 10.387.994 darab saját részvényt vettek, ami a teljes alaptőke 1,27%-a.

Saját részvényt vett a Richter is

A Richter 30.000 saját részvényt vásárolt 7.385 forintos átlagáron 2021. január 11-én. A társaság összesen 500.000 darab vételére adott megbízást még tavaly novemberben, amiből eddig 255.138 darab teljesült.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben