Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Veszélyben az újabb csomag

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 11.   09:35

Erste kommentár Ugyan az elemzők egy újabb 750-1000 milliárd dolláros élénkítő csomagra számítanak Bidentől, amelyet az év során még egy 3000 milliárd dolláros infrastruktúra csomag is követhet, de ez...

Erste kommentár

Ugyan az elemzők egy újabb 750-1000 milliárd dolláros élénkítő csomagra számítanak Bidentől, amelyet az év során még egy 3000 milliárd dolláros infrastruktúra csomag is követhet, de ez veszélybe került az után, hogy az egyik demokrata képviselő, Joe Manchin szenátor azt nyilatkozta a Washington Post-nak, hogy ő nem támogatná az újabb fizetési csekkek küldését. Ez rávilágít arra, hogy milyen törékeny talajon áll a demokrata többség. Egy képviselő partizánakciója is ellehetetlenítheti a nagyszabású terveket, hiszen egy esetleges szavazategyenlőség esetén csak az alelnök szavazatával van meg a többség a szenátusban. Ennek fényében az elnök elmozdítására irányuló demokrata kezdeményezés is érdekes, hiszen ott kétharmados többségre lenne szükség. Így ez inkább egy politikai üzenetnek tűnik csak.


Mivel a piacok az elmúlt napokban az újabb hatalmas költekezésben bízva emelkedtek jelentős mértékben, ezért a törékeny többségre rávilágító demokrata szenátori véleménynek köszönhetően csökkenést láthatunk ma reggel a DAX indexben, míg a BUX index inkább stagnál.

Tovább folytatódik a cirkusz Washingtonban

Pozitív hangulatban zárult a hét Amerikában. A Dow Jones Industrial Average 0,2%-ot emelkedett, a főbb indexek közül azonban a Nasdaq Composite teljesített a legjobban. Az utóbbi 1% pluszban zárta a pénteki napot.


Nancy Pelosi ismét a közjogi felelősségre vonást szorgalmazná, amennyiben Mike Pence, Trump saját alelnöke nem hajlandó megfosztani az amerikai elnököt hatalmától. Ezen felül a Twitter és a Facebook is véglegesen felfüggesztette a Trumphoz tartozó fiókokat, illetve az Apple, az Amazon, és a Google is felfüggesztette a szólászabadságot támogató Parler közösségi média platform támogatását. Trump viselkedése mélyen elítélendő, ugyanakkor nagyon érdekes, hogy a nyár folyamán az agresszív BLM tüntetéseket szorgalmazó demokrata vezetőséget a média egyáltalán nem szankcionálta.


Mike Pompeo külügyminiszter szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Amerika csökkenti tajvani diplomáciai kapcsolatainak korlátozásait. Ugyanakkor az intézkedések fundamentálisan nem változtatják meg az USA és Tajvan közti kapcsolatot. Ennek, illetve Trump közelgő távozásának köszönhetően Kínától nem várható jelentős megtorlás.

Visszatért az infláció Kínában

Vegyes kereskedéssel indul a hét Ázsiában. A Hang Seng index 0,1%-ot emelkedik, míg a CSI 300 index 1%-ot csökken. Japánban ünnep miatt zárva a tart a tőzsde.


Decemberben 0,2%-kal emelkedett év per év alapon fogyasztói árindex Kínában. Az elemzők 0,0%-ra számítottak, novemberben pedig -0,5% volt a változás.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a negatív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX mínuszos, a FTSE és a CAC pluszos volt.

Tovább veszi saját részvényeit a MOL

A MOL 230.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 2.423,2 forintos átlagáron január 8-án. A tranzakciót követően a MOL 62.636.466 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A program kezdete óta összesen 10.187.994 darab saját részvényt vettek, ami a teljes alaptőke 1,24%-a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben