Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az EU-ban is engedélyt kapott a Moderna

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. január 7.   10:18

Vállalatvezetőkkel egyeztet Johnson Erőteljesen emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 3,5%-os, a DAX 1,8%-os, a CAC40 pedig 1,2%-os pluszban zárt. Főként a ciklikus részvényeket, a pénzügyi és energetikai szektort...

Vállalatvezetőkkel egyeztet Johnson

Erőteljesen emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 3,5%-os, a DAX 1,8%-os, a CAC40 pedig 1,2%-os pluszban zárt. Főként a ciklikus részvényeket, a pénzügyi és energetikai szektort vették a befektetők.


Az előzetes várakozásokkal összhangban az európai gyógyszerfelügyelet tegnap jóváhagyta a Moderna Covid19 elleni vakcináját is. Az EU-ban előláthatóan jövő héten kezdenek oltani a készítménnyel, míg az USA-ban már használják a vakcinát. Az oltás technológiája hasonló a Pfizer/BioNTech készítményhez, azonban -70 fok helyett elegendő -25/-15 fokon tárolni, ami megkönnyíti a logisztikát.


Boris Johnson 250 vállalatvezető bevonásával kezdeményezett konzultációt a bürokrácia csökkentése és a versenyképesség élénkítése érdekében, most hogy a Brexitet követően rugalmasabb szabályozói keretrendszert tudnak kialakítani.

Csökkentette előrejelzését a Ryanair

A Ryanair csökkentette a márciusban záruló 2021-es üzleti évre vonatkozó utasszám előrejelzését. A friss előrejelzés szerint 26-30 millió utasra számítanak, míg korábban azt kommunikálták, hogy 35 millió utas alatt fognak maradni. A piacot nem érte váratlanul a hír, hiszen az elmúlt hónapok járványügyi intézkedéseinek fényében már látható volt, hogy egyelőre még nem tud újraindulni az európai légiforgalom.

Együttműködést kötött a Bayer és a CureVac

A Bayer stratégiai együttműködési megállapodást kötött a német CureVac vállalattal a Covid19 vakcinához kapcsolódóan. A megállapodás értelmében a Bayer a vakcina engedélyeztetésében és disztribúciójában fog segíteni.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben